Okulların açılması doğru mu?

Dostum nasıl bir önlem o? Sınıfta 40 kişi olduğunu düşün ve illaki tenefüste birbirleri ile konuşacaklar vs. ben üzülüyorum şahsen özellikle ailesinde kronik rahatsızlığı olan insanlara.

Şimdiden söyleyim çok kişi üzülecek ölümler artacak malesef buna bir çözüm yok.
 
Başka seçenek yok. Hadi, açılmadı diyelim. Online eğitim ile ne anlıyorsunuz? Açılmayınca giden zamanın telafisini size kimse vermeyecek. Öyle ya da böyle o okullar açılacak.
 
Şimdiden söyleyim çok kişi üzülecek ölümler artacak malesef buna bir çözüm yok.
1-) Gençlerin bu virüsten ölme olasılığı düşük.
2-) Artık 12 yaş ve üstü de aşı olabiliyor.
3-) Hiçbir ülke bizim kadar okulları kapatmadı.
4-) Online eğitim verimsiz.
 
Genel olarak bu mesele artık çok sıktı. Açılmasını istemeyen üç kesim var. İlki tembel, hazıra ve kopyaya alışmış işe yaramazlar. İkincisi 85 yaşındaki adamın kısır yapacak diye aşı olmaması ve korkudan bindiği asansöre bile kolonya serpen aşırı ödlekleşmiş kesim. Üçüncüsü de hala saçma sapan nedenlerden dolayı aşı karşıtlığı yapıp sırf aşı veya düzenli PCR ile uğraşmamak isteyen devekuşu beyni boyutunda beyni olan kesim. Artık aklı olan kişi bu laboratuvar çıkışlı illetin bitmeyeceğini ve onunla yaşamaya alışması gerektiğini bilir, onun için de gider gerekirse aşısını olur gerekirse maskesini takar ki yakında aşılılara özellikle açık alanda maske takma zorunluluğu da olmayacak. Yok korona yok vaka sayısı yok maskede nefes almak zor yok bilmem ne, böyle diye diye ve evde otura otura bırak maskeden nefes almayı beyinlerimiz örümceklendi, ülkede düzgün düşünebilen adam kalmadı.
 
Dostlar tabii ki eğitim önemli ve gerekli. Fakat ailesinde kronik rahatsızlığı olan ve 40 kişilik sınıfta vs olan insanlar için zulüm değil mi ? Ben de diyorum açılsın şahsen ben çok seviyorum ders çalışmayı ama çoğu insan Instagram'da 40 kişi olduğu için sınıf çok yalvarıyorlar düzeltsinler diye. Zaten birine geçtiğinde, ailesine otomatik yayılıyor. Ve bize çok iyi önlemler alındığı sõylendi ama o önlemler ne ki ? Bilmiyoruz. Bakalım zaman gösterecek yapacak bir şey yok.
 
Biz ne kadar aşı yapsak da genç ölüm oranları düşük olsa da bu okullar yine kapanacak. Bunları bilim kurulu bilmiyor mu? Bunları hepimiz biliyoruz ama öyle olsaydı okulları kapatıp durmazlardı. Bir açıp bir kapatıyorlar. İstedikleri kadar desinler vaka sayıları geçen yılki 60.000-70.000 civarlarına gelince kapatacaklar. Vakalar düşünce açacaklar. Geçen yılın aynısı olacak bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı