1 sene sadece TYT çalışmak

Doğru diyorsunuz fakat bu sene derece için hem TYT hem de AYT'yi yetiştirmek sayısal olduğum için çok zor olur gibi. TYT puanını iki yıl koruyabiliyorum, bu sene TYT kasılıp seneye de AYT'ye kasılmak istiyorum. Aslında TYT'de çoğu matematik sorusunu çözebiliyorum mantık olduğu için fakat çok zaman harcıyorum işte.

Tercih sizin fakat dediğim gibi TYT sınavı daha çok sizin sınav anındaki durumunuza bağlı, AYT bilginize bağlı o yüzden TYT sınavı çalışmasını fazla tutmak gereksiz olabilir ama hedefinizin yüksek olduğunu söylüyorsunuz bu yüzden zaten uzun saatler boyunca çalışacaksınız, başta da dediğim gibi karar sizin.
 
TYT tarla değil benzinle giden arabadır, sürekli bakmazsan pratik yapmazsan unutursun hiç bir işe yaramaz; araban gitmez sürekli tekrar yapıp soru çözmen lazım mezuna da kalsan TYT'yi AYT ile beraber götüreceksin TYT bitecek bir şey değil bilgi değil, pratik ağırlıklı. AYT ise tarladır ne ekersen onu biçersin, tabi ara ara sulaman(tekrar etmen) lazım.
 
1 yıl TYT için çok fazla. AYT ile paralel git. Bazı derslere TYT'den başlayıp öyle AYT geç. Mesela biyoloji için 9,10 bilgin yoksa 11,12 anlayamazsın. Paralel git bence.
 
Sene sonuna doğru özellikle de sınava son 3 ay kala tanıdığın herkesin gideceğini söylediğini duyunca ister istemez "Hakikaten seneye bırakılmaz, 1 sene daha mı?" gibi bir psikolojiye girmiştim. Çok çalış bu sene daha zor olacak, rekor sayılar geliyor. Ben dilciyim, sıralamam da 15 bin 500'dü ve 13 bin 600 den 9.tercihime yerleştim. Sırf 15 bin içinde 2 bine yakın kayma var. Dahası da kalan 200 bin dilcinin bence yarısından fazlasını mezuna bırakmıştır. Bir de bunun AYT kısmını sen düşün. ÖSYM ya çok zor yapıp milleti eleyecek ya da orta - kolay arası yapıp milyonlarca kişinin puanlarının çok yakın olmasına neden olacak. Sonuç olarak da iyi çalış zaman bir su gibidir, akıp gittiğini sınav günü gireceğin binaya yetişmek için konuştururken anlarsın. İnan bana sonra pişman olmak istemezsin.
 
TYT tarla değil benzinle giden arabadır, sürekli bakmazsan pratik yapmazsan unutursun hiçbir işe yaramaz; araban gitmez sürekli tekrar yapıp soru çözmen lazım mezuna da kalsan TYT'yi AYT ile beraber götüreceksin TYT bitecek bir şey değil bilgi değil, pratik ağırlıklı. AYT ise tarladır ne ekersen onu biçersin, tabii ara ara sulaman(tekrar etmen) lazım.

Hocam neden kızdınız? Dediğinizde haklısınız, özellikle fen ve matematiğin çoğu konusu AYT için temel oluşturan konular. Zaten AYT konularını yapabilmek için onlara çalışmak gerekiyor fakat TYT'de Türkçe ve tarih sorularının çoğu verilen paragraftan istenilen bilgi soruları. Sınav anında dalgın veya gergin olunursa şıklarda çoğunlukla birbirine benzer olduğu için kaçırılabilecek sorular. Aynı zamanda matematikteki problemlerde de sınav anındaki duruma bağlı olarak soru kaçırabilme ihtimali var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı