Çözüldü RX 550 ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oda çok sıcak herhalde ya da kasanın soğutması kötü, RX550 tek fanlı zaten ama ben oyundayken en fazla 60 görüyordu 80 sıkıntılı. Güneş almayan bir yerde tutun kasayı.
Hocam yine de RX550 için o sıcaklıklar aşırı derecede fazla. Fan %100 de çalışıyorken türbin gibi ses çıkarıyor zaten. Üstüne bir de arkadaş undervolt yapmış ve buna rağmen böyle. Ben sadece egzoz fanı olan 12 yıllık kasada da kullandım o kartı ama 80 dereceyi görmedi. Üstelik yaşadığım yer yazın 40 derecelerde geziyor ve fazla tozlu. Kartta bir problem olduğunu düşünüyorum.
 
Hortlatma: An itibarıyla kartı servise gönderdim sorunun neden kaynaklandığı hakkında bir bilgi sahibi olursam burada paylaşırım.
 
Hortlatma: An itibarıyla kartı servise gönderdim sorunun neden kaynaklandığı hakkında bir bilgi sahibi olursam burada paylaşırım.
İçini açmak garantiyi bozmuyor muydu yanlış mı biliyorum?
 
Biraz fazla ısınıyor gibi. Kasayı daha rahat hava alabilecek bir yere koymayı deneyebilirsiniz. Ya da RX 550 destekliyorsa voltaj düşürmek de bir çözüm olabilir.
 
Kasa soğutması nasıl?
Benimkini soruyorsanız, Stok XPG Invader kullanıyorum. Önünde 1 adet, egzoz olarak da 1 adet 12cm fan bulunuyor. Ekran kartım İse tek fanlı Asus RX550 4GB 128 bit. Tabii ben OC yaptım, normal RX550lere nazaran GTA5de falan +20 FPS alıyorum. +500 Memory Clock, +350 Core Clock. Yük altında 70 dereceyi pek geçmiyor, normalde de 30 derece falan. Fan hızı da 50yi geçmiyor. Yaşadığım yerde de havalar oldukça sıcak, birkaç ay +40 derece idi.
 
Ekran kartını 2.kez servise gönderdim geldi serviste iken stress testlerinde maksimum 75 dereceyi görmüş ama ben anakartıma takıp kullandıgım zaman çok ısınıyor %60 fan da bile 81 derece oldu Left 4 Dead 2 oynarken. Anakart modelim Gigabyte 970A-DS3p ekran kartında bir problem yok fakat ekran kartım ısınıyor neden olabilir? Kasanın arkasında 1 tane fan var kasa modeli de Rampage spectra.
 
Kasanın arkasında 1 tane fan var kasa modeli de Rampage spectra
Kasanın sadece bir tane egzoz fanı var, ısınması normal bileşenlerin. İçeri taze hava alan fan olması lazım hava akışı için.
Alabiliyorsanız iki-üç tane fan alın ön taraf için ucuzundan. Sıcaklıklar olumlu yönde değişecektir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı