Windows 8.1 nasıl kurulur?

LauraWells

Kilopat
Katılım
21 Mart 2018
Mesajlar
1.320
Makaleler
2
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, mevcut kullandığım Windows 7 upgrade edeceğim. (hayatımda ilk kez format atacağım).
USB var Rufus ile yazdıracağım fakat internet bağlantısı için sistem açılırken Wireless'e ihtiyacım mı olacak? Çünkü yok. Direkt Ethernet kablosu internet getirmez mi sürücüler yüklü olmadan?
Ayrıca Windows 8.1 Pro yükseltmek için sistem yeterli mi?

Ekran: NVIDIA GT 220.
İşlemci: AMD FX 4100.
2x4: 8 GB RAM.
240 GB HDD.
 
@android3 Single Language tek dil ingilizce mi sadece o kısmı anlamadım. Bir de wireless yok ben de modemden gelen internet var sadece 8.1 yaptığımda otomatik ethernet sürücüsünü indircek mi? Diğer türlü netsiz kalırım yükseltmeyi gözüm kestirmedi.
@Hououin Kyouma Ethernet driveri nasıl yedeklicem biraz bahseder misin?
 
Son düzenleme:
@android3 Single Language tek dil İngilizce mi sadece o kısmı anlamadım. Bir de Wireless yok ben de modemden gelen internet var sadece 8.1 yaptığımda otomatik Ethernet sürücüsünü indircek mi? Diğer türlü netsiz kalırım yükseltmeyi gözüm kestirmedi.
@Hououin Kyouma Ethernet driveri nasıl yedekleyeceğim biraz bahseder misin?

Aygıt yöneticisinin ağ kısmını atar mısın?
 

Dosya Ekleri

  • ethernet driver.jpg
    ethernet driver.jpg
    9,4 KB · Görüntüleme: 44
@android3 Birisi hizmet sektörleri için özel sistemdir diye belirtmiş ama. İndirmek istemedim açıkcası. Sence Win 8.1 Pro aşağıdakilerden hangisidir?
Oyun için kullanacaksanız, pro yerine home veya home single language tavsiye ederim. Pro sistemde yük oluşturan çok fazla özellikle beraber geliyor. İçerisinde asla ihtiyaç duymayacağınız, hatta var olduğundan bile haberiniz olmayan bir sürü özellik arka planda ram ve işlemci sömürüyor. Oyun oynamak isteyen, haliyle bilgisayarı tam performans kullanmak isteyen biri için pek akıllıca bir tercih olmaz.
Oyun için her zaman Windows 7,8,10 hiç fark etmeksizin home sürümü tercih edilmeli. Daha sadedir.
 
@Ashen One Peki home ve home single language arasındaki fark nedir? Ayrıca en altta single olan versiyonu görebiliyorum fakat home hangisidir?
Home ve home single language arasında, isimlerden de anlayabileceğiniz gibi single language sürümünde tek bir dil seçeneği olur, siz bir ülke seçersiniz ve sistem sizin ülkenizin dilinde yüklenir. Home sürüm ise, aynıdır ancak içinde Windows'un desteklediği her dil bulunur. Bu da fazladan disk alanı gerektirir, çok değildir ama 1 mb bile önemlidir bana göre.
Windows 8.1 olanı indirin, sanırsam içerisinde diğer sürümler de var ve kurulum aşamasında seçeceksiniz.

(Aşağıdaki kısım Windows 7 N , K ve KN Sürümleri | Can Güneş sitesinden alıntılanmıştır.)

Windows 7 K, Windows 7 N, Windows 7 KN sürümleri Avrupa ülkelerin marketlerine sunulmuş lisanslardır ve Türkiye’de aktive edilemez Türkiye’den teknik desteği sağlanamaz . Ayrıca bu ürünler içerikleri açısından farklılık göstermektedir.
örneğin ;
N sürüm : Media Player içermez, Europe marketinde satışa sunulmuştur. Media Paketleri sonradan yüklenebilir : http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=16546
K sürüm : Korean marketi için satışa sunulmuştur, içerisinde Korede anlaşmalı kurumların web sitelerinin kısayollarını barındırır.
KN sürüm : İkisinin karışımıdır.
Windows 7 N Edition ve KN Edition , Windows 7 ile aynı özellikleri içeririr fakat Windows Media Player , Windows Media Center ve Windows DVD Maker gibi medya teknolojilerini içermez.
Buna ek olarak, çeşitli web sayfaları ve yazılım programlarının düzgün çalışabilmesi için Windows 7 N ve Windows 7 KN sürümleri için Windows Media Player Feature Pack ayrıca yüklenebilir.
 
@Ashen One Bilgi için çok teşekkür ederim. En üstteki seçenek Windows 8.1 indiriyorum o zaman :) Yani anladığım kadarıyla en üstteki seçenek Win 8.1 Home doğru mudur?
O hepsini içinde barındıran paket sürümdür. Kurulum aşamasında sistem sizden sürüm seçmenizi isteyecektir. Dediğim gibi home veya home single language tavsiyemdir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı