Banggood siparişi gümrük ücreti çıkartır mı?

Dragon Slayer

Hectopat
Katılım
13 Kasım 2020
Mesajlar
1.414
Merhaba Banggood üzerinden dijital multimetre satın almak istiyorum.
Teslimat için Türkiye direkt mail seçeneği var fazladan para eklemesi yaparak seçilebiliyor.
Normal teslimat seçtiğimde gümrükte ekstra para mı ödemem gerekecek?
Daha önce sipariş verip deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
 
Direkt mail ile vergi ücretini alıyor Bangood, herhangi birşey ödemiyorsunuz. Normal teslimatta ya kapıda alınıyor vergi ücreti, yüklü miktarsa gümrükte kalıyor , ödeyerek gümrükten çıkarıyorsunuz. Direkt mail rahat oluyor, onu tercih edin hiç uğraşmayın.
 
Direkt mail için 30 lira gibi bir ücret istiyor.
Riske girip direkt mail seçmedim diyelim ki ve vergi olarak da 60 lira ödemem gerekiyor. Bu durumda ya kapıda teslim alırken ödeyeceğim ya da gümrükte ödeyeceğim. Kapıda öderim de gümrükte ödemek gerekirse nasıl ödeyeceğim o ücreti? Bilgisi olan var mı?
Vergi her türlü alınır. Direkt olması ürünün başka ülkelere uğramadan Türkiye'ye gelmesi içindir. Süreden tasarruf edersiniz sadece.

Buna emin misiniz? Başka birisi direkt seçilirse gümrük ödemesi direkt seçimindeki fark oluyor dedi de.
@Dragon Slayer ücretli kargoyu seçip bgraton kodunu kullanın bu sayede gümrük ücreti ödemiyorsunuz, bedavaya geliyor yani. (klavye kategorisinde böyle idi)

Teşekkür ederim, klavye almasam da denerim.
 
Ben sipariş verdim Gümrük ücreti çıkartıyor. Mikrofon aldım Blitzwolf'un. 15 lira gibi bişey kesti galiba BangGood'a yazdım gumruk ucretı alındıgı ıcın alınan ucret sıze gerı iade edilecek dedi. Gümrük ücretini gönderdim onlara Faturasını vs sini. Kartıma gümrük vergisinden alınan ücretini hemen yatırdılar. Zaten bişey sipariş verilirken ekstra ücret ödüyorsun bu tür olay olacağını bildikleri için.
 
Düşük maliyeti olan ürünler kapıda ödeniyor direk. Yüksek maliyetli ürünler için (pahalı elektronik vs..) gümrükten cebinizi arıyorlar. Mail adresine form gönderiyorlar, tüm bilgiler orada yazıyor. O form ile eft yapıyorsunuz, işlemler böyle ilerliyor. Gümrüğe falan gidilmiyor. Direkt mailde istenilen 30 lira yı direk kapıda ödersiniz, hiçbir sıkıntı çıkmaz.
 

Geri
Yukarı