Mining yapmak kârlı mı?

batuhwan

Hectopat
Katılım
7 Kasım 2020
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Elimde şu an sadece RTX 2060 var ve mining yapmayı düşünüyorum. Çevreme söylediğimde yok yapma, ekran kartı zarar görür, ekran kartını yakarsın falan diyorlar. Ne kadar doğru ve düzenli bir gelir elde edebilir miyim? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı yanmaz, patlamaz, zarar görmez.

En fazla ekran kartının fanları eskimeye başlar 3-4 yıl içinde, onu da 100-200 TL verip değiştirirsin.

2060 ekran kartıyla yaklaşık günde 20-22 TL civarı, aylık 600 TL civarı kazanırsın. Bunun aylık 30-40 TL'si elektrik faturasına gider.
 
Tek bir cihaz ile mining yapmanın bir manası yok. Tabii ki de ekran kartınızın ömrünü daha hızlı tüketiyor. Bir arkadaşım 7/24 bilgisyarı açık bırakıp ayda 260TL mining yapıyor ancak bunu geleceğe bakarak hesaplarsanız yeni bir bilgisayar fiyatını düşününce mantığı kalmıyor. O anlık kazandığınız paranın keyfinden anlamak zor geliyor insana.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tek bir cihaz ile mining yapmanın bir manası yok. Tabikide ekran kartınızın ömrünü daha hızlı tüketiyor. Bir arkadaşım ayda 260TL mining yapıyor ancak bunu geleceğe bakarak hesaplarsanız yeni bir bilgisayar fiyatını düşününce mantığı kalmıyor. O anlık kazandığınız paranın keyfinden anlamak zor geliyor insana.
Oyun oynamak, mining ile eşit derecede ekran kartını yıpratır.

RTX Ultra ayarlarda Cyberpunk oynamak, miningden bile daha zararlıdır, yanlış bilgiler vermeyin.
 
RTX 2060 ile güncel kurla aylık elektrik hariç 65-70 dolar kazanç elde edebilirsiniz. Elektrik gideri de maksimum 120W düşünürsek 90-120 TL olacaktır sistemle birlikte.
 
Oyun oynamak, mining ile eşit derecede ekran kartını yıpratır.

RTX Ultra ayarlarda Cyberpunk oynamak, miningden bile daha zararlıdır, yanlış bilgiler vermeyin.
Peki efendim kusura bakmayın Rus tanklarını bombalamaya gideyim ben tekrar. :)
Mining ekran kartına zarar verir mi? Bu konuya da bir ara göz atarsınız. Ama dikkat edin bilgisayar bozulmadan bakın :)
 
@emircanunlts Hangi kripto para kazılıyor ustam? Et veya Maker iş görür mü?
Ethereum kazabilirsiniz, zarar verir diyenlere bakmayın. Kendileri mining yapılmasını istemeyen kişiler zaten. Bilmiyorlar ki oyun oynayınca da kartın %100 kullanılıyor, mining yapınca da. Üstelik Core kullanılmıyor bile :D.

Mining yapan kişilerden nefret ettikleri için ellerinden geleni yaparlar. VRAM'in bozulması için 1980'ler de falan olmamız gerek.

Dipnot geçeyim, ETH mining için en az 6GB VRAM gerekli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı