Rehber Farbar Recovery Scan ile Rapor Hazırlama

Konu içinde rapor paylaşacak olan kişi sorununu açıkça belirtmesi gereklidir.

Yazılımı bir klasör içine atıp altta verilen şıklar işaretli şekilde Scan yapın. Scan bitince klasör içinde çıkan txt dosyalarını rarlayıp dosya upload servislerinden birine upload edip paylaşın.
Kurallara uygun upload sitelerine upload edin. Örneğin:
Mediafire, RGHOST, Yandex disk(izin verilmiş olması lazım), One drive(izin verilmiş olması lazım), Google drive(izin verilmiş olması lazım) vb...


Farbar.jpg

Fixleme: Fixleyin dediğimizde kod içine verdiğimiz bütün hepsini seçip kopyala yapıp, FRST yazılımı yönetici olarak çalıştırmanız ve "fix" butonuna basmanız yeterlidir.

32 bit olanlar için:
64 bit olanlar için:
 
Son düzenleme:
Yaklaşık 3 gündür sorun devam ediyor. Tarama sonuçlarını rica etsem kontrol eder misiniz?
Sizin bilgisayar zaten eski. Düşük performans göstermesi normal. BIOS güncel değil güncelleyin:

2GB RAM ile bilgisayar çalıştırıyorsunuz bu yetersiz. 4 veya 8 olacak şekilde yükseltme yaparsanız biraz daha faydalı olabilir. Ayrıca HDD kullanıyorsuanuz düşük oldukça bir sistem. Zararlı kaynaklı değil kısaca. O kadar boyut size yetiyorsa 256'lık bir SSD, Toplam RAM kapasitesini de dediğim şekilde yükseltirseniz biraz daha idare eder sizi. GPU sürücünüzü de kurmayı unutmayın sürücüleri kendi sitesinden kurmadıysanız.
 
Hocam bilgisayarıma virüs girmiş ve hesaplarımı çalıyorlar, iki kimlikli doğrulamam olmasına rağmen çalındı ve hesaptan numaramı dahi kaldırmışlar bilgim olmadan. Arkadaşlarıma linkler gönderip tanımadığım kişileri takip ediyorlar. Teşekkürler.
Hocam bilgisayarıma virüs girmiş ve hesaplarımı çalıyorlar, iki kimlikli doğrulamam olmasına rağmen çalındı ve hesaptan numaramı dahi kaldırmışlar bilgim olmadan. Arkadaşlarıma linkler gönderip tanımadığım kişileri takip ediyorlar. Teşekkürler.

@Murat5038 hocam bakabilir misiniz? Teşekkürler.
 
Rapor:

Konu:

Ek olarak, 7 gün içinde ağ bağlantısı kapalıyken Kaspersky Total Security ile tam tarama yaptığımda tarama esnasında kendi kendine uyap döküman, RTX Voice ve HD Sentinel açıldı durduk yere. Ayrıca Kaspersky Total Security tam tarama ve veritabanı güncellemesi esnasında ilerleme takılıyor olup devam etmiyor.
 
Aşağıdaki kodu kopyalayıp fix tuşuna basın. Oluşan fixlog.txt ve arşiv dosyasını buraya paylaşın.

Kod:
start::
filesindirectory: E:\*.exe;*.dll
filesindirectory: D:\*.exe;*.dll
filesindirectory: C:\ProgramData\s5dg
filesindirectory: C:\ProgramData\s6ag
HKU\S-1-5-18\...\Run: [Bomgar_Cleanup_ZD13664032657071] => cmd.exe /C rd /S /Q "C:\ProgramData\bomgar-scc-0x61a77a82" & reg.exe delete HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run /v Bomgar_Cleanup_ZD13664032657071 /f <==== ATTENTION
GroupPolicy: Restriction ? <==== ATTENTION
Policies: C:\ProgramData\NTUSER.pol: Restriction <==== ATTENTION
virustotal: C:\ProgramData\VisualOn\BrowserPlugin\npvoBrowserPlugin.dll;C:\Windows\system32\lagarith.dll;C:\Program Files (x86)\Kaspersky Lab\Kaspersky Password Manager 9.0.2\kpm_service.exe;C:\Windows\System32\drivers\amdkmafd.sys;C:\Users\Casper\AppData\Local\Temp\GPU-Z-v2.sys;C:\Windows\System32\Drivers\MbamChameleon.sys;C:\Windows\system32\enppmon.dll;C:\ZEBRUninstall.exe;C:\Windows\SysWOW64\lagarith.dll
C:\ProgramData\VisualOn\BrowserPlugin\npvoBrowserPlugin.dll
zip: C:\Program Files\mozilla firefox\defaults\pref\kl_prefs_62fbb8f7_c917_4cf7_957a_aad2b8fa768c.js;C:\Program Files\mozilla firefox\kl_config_62fbb8f7_c917_4cf7_957a_aad2b8fa768c.cfg
end::
 
 

Geri
Yukarı