8 pin CPU kablosunu 6+2 pin ekran kartına bağlamak

overrman

Kilopat
Katılım
26 Aralık 2016
Mesajlar
315
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu anki CPU kablosu yetişmediği için uzatma kablosu almıştım 1 tane örgülü. Corsair CX550F RGB aldım, daha gelmedi fakat tahminen CPU kablosu şu ankinden daha uzun. Corsair güç kaynağının PCI-e kablosu 2 tane 6+2 pin tek kabloda o yüzden birini taktığımda diğerini kasanın içinde saklamak zor olacak. Ben de bu uzatıcıyı kullanabilirim belki diye düşündüm fazladan masraf yapmadan fakat iki kablonun giriş çıkışları ve verdikleri güç değerli hakkında çok fazla bir bilgim yok.

CPU 4+4 pin kablosunu 6+2 pin PCI-e kablosuna bağlayabir miyim? Ekran kartı RX 6600.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam burada watt/volt değerleri yazmıyor. Yazan bir sayfa varsa atar mısın?
Dostum bu son yolladığımı dikkate al. Bir kitapçıkta 3 ürün birden belirtildiği için yanlışlıkla 750 modelinini sayfasını göndermişim.

Bunun dışında diğer tüm bilgilere web sitesinden de ulaşabilirsin.

2022-01-10 10.52.40.jpg

Bana tozlu kutuları indirttiniz :D Diğer arkadaşları dediği gibi CPU için anakarta bağlanan kablo ucunun şekilleri farklıdır. Yanlış yerlere bağlama riskini ortadan kaldırmak için.
 
Normalde bunu yapmak ekran kartını yakar ama senin sorduğun modüler bir PSU'da uzatma kablosunu bağlamak. O belki yapılabilir ama pinler çoklanmamış olmalı. Yani +2 PIN, mevcut 6 PIN'e bağlı ise sorun yaratır.

Her halükarda önermem. Sonra unutup aynı kabloyu CPU yuvasına falan takarsın...
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı