Lisede 1 dersten kalınırsa ne olur?

  • Konuyu başlatan Eolso
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 42B

Eolso

Hectopat
Katılım
15 Nisan 2021
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sanırım fizikten kalacağım. Ama herkes farklı bir şey diyor. Sorumluluk sınavına girersin diyen var sadece edebiyattan kalırsan sorumluluğa girersin diyen var doğrusu nedir?
 
Sanırım fizikten kalacağım. Ama herkes farklı bir şey diyor. Sorumluluk sınavına girersin diyen var sadece edebiyattan kalırsan sorumluluğa girersin diyen var doğrusu nedir?

Belge alamazsın. Bir ders ortalaması 50'nin altında olunca belge alamıyorsun.
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE daha iyi bilgilendirir.
 
Dostum ben de kaldım fizikten, bir şey olmaz 1 dersten kalsan da, genel ortalaman 50 üstü ise sorumluluğa girmene gerek yok. Ama örnek vereyim, bizim sınıftan birisi geçen sene İngilizce, beden, müzikten kaldı. Normalde sorumluluğa girmemesi gerekiyordu ancak genel ortalaması 50 altındaydı (geçen sene) ve sorumluluğa girecek. Yani sen genel ortalamanı 50 üstü tutarsan çok da korkmana gerek yok, ama edebiyattan kalmamaya bak o baraj ders çünkü kalırsan sorumluluğa girersin.
 
Benim zamanımda (2016-2020) sadece edebiyattan kalırsan sorumluluk sınavı oluyor ve onu verirsen geçerdin. Kardeşime sordum edebiyattan kalırsan sınıfta kalıyormuşsun.
Fizikten kalmayla bir sıkıntı çıkmaz sanırım.
@Efe Sen Edebiyattan kalınca direkt sınıfta kalıyorsun. Ayriyeten bir dersten kalıp, ortalaman 50'nin üzerindeyse de kalıyorsun o dersten. Biz de böyle??
Ortalaman 50 üzeri olup herhangi bir dersten kaldığında o dersten kalmış oluyorsun ama sorumluluk gibi sınava falan girmiyorsun galiba sadece kağıt üzerinde zayıfın olmuş oluyor ben öyle biliyorum.
 
Edebiyat'tan kalınca direkt sınıfta kalıyorsun.
Yanlış bilgi, Edebiyat'tan kalınca sınıfta kalmıyorsun. Sorumlu geçiyorsun. Kaldı ki iki dönemlik ortalama baz alınıyor zaten.
@cinar_yasarrr, sizdeki bilgi de yanlış maalesef. Temel derslerden kalınca sorumluluk sınavına kalınıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı