Monster Abra A5 v17.1 düşük oyun performansı

İşletim sistemi
Windows 10
O zaman sanslisin profesyonel olduugna emin oldugun bir servise 3 5 kurus biseyler verip degistirtebilirsin macununu. Siddetle honeywell oneriyorum bu arada, laptoplarin termal blok basinci cok yuksek olmadigi icin pumpout problemleri cok sık yasaniyor.

Peki termal macuna bloğu kaldırıp baksam yeniden yerleştirsem pumpout var mı diye?
 
Sordum az önce hasar vermediğim sürece sorun olmuyormuş.



Eğer RAM ve teknik yardım fayda etmez ise aparat alıp deneyeceğim.



1.07.10tfb26 sürümünü isteyeceğim downgrade ediliyor sanırsam tam emin değilim ama bilen varsa söyler herhalde KBC/EC versiyonunu da sorduğumda net bir cevap alamadım nereden bakabilirim acaba bana dedikleri 1.07.10tfb31 bu idi.


Buyurun.


Dediğiniz gibi prochot offset 0 değilmiş ama ben ellemedim yanlış bir şey yaparım diye.
Macun yenileyin. 85 yavaşlatma eşiğinde işlemci 100 dereceleri görüyor. Ben ek bir şey yapamıyorum.
 
1.07.10tfb26 sürümünü isteyeceğim downgrade ediliyor sanırsam tam emin değilim ama bilen varsa söyler herhalde KBC/EC versiyonunu da sorduğumda net bir cevap alamadım nereden bakabilirim acaba bana dedikleri 1.07.10tfb31 bu idi.
Birkaç hafta önceki görüşmemde en güncel KBC/EC versiyonu 1.07.09 demişlerdi. BIOS ekranına girerseniz ekranın üst tarafında BIOS sürümünün altında KBC/EC sürümü yazar oradan öğrenebilirsiniz KBC/EC sürümünüzü.
 
Monster Abra A5 v17.1 Notebook'a sahibim. Geçen günlerde canım düşük FPS konusuna çok sıkıldı, oyunlarda 4 yıllık bilgisayarımda (ekran kartı MX130 idi) aldığım FPS'den daha düşük FPS alıyorum 2 aylık bilgisayarımda. Forumlarda gezmeye karar verdim. NVIDIA Denetim Masası ayarları yaptım, GeForce Experience ayarlarımı yaptım, pil tasarrufundan çıkarttım, prize bağlı kullanıyorum, Control Center 3.0 ayarlarının hepsini denedim, oyunlarda düşük grafikte de yüksek grafikte de aynı FPS değerlerini alıyorum.

Bu ekran kartı NVIDIA optimus teknolojisini kullanıyor dediler, BIOS üzerinden ayarlanır diye. Baktım ama insyde BIOS olduğu için boot Manager ve UEFI seçenekleri haricinde hiçbir şey yapılmıyor. BIOS güncellemesi istedim Monster'ı arayarak, güncelledim fakat bir farkı olmadı.

BIOS üzerinden ekran kartı seçemiyorum. Intel UHD Graphics kullanılıyor ekranı çalıştırırken. Biri yorumlarda harici ekran takarsan onu RTX 3050 üzerinden kullanabilirsin demiş onu da bugün denedim ve HDMI bağlantısını yaptım. Yansıt ayarlarından yinele, uzat ve sadece 2. ekran seçeneklerini denedim fakat televizyon ekranı da Intel UHD Graphics ile açılıyor, en azından bu olsa televizyonum üzerinden yüksek performans alacağım ama bu da olmadı.

RAM takviyesi yap dediler, bilgisayarım üzerindeki RAM 8 GB Single channel olduğu için FPS düşük olabilir, hak veriyorum ama şu an gidip 550-600 TL veremem. Üniversite öğrencisiyim, en azından televizyon ekranını RTX3050 ile açmak istiyorum.

Bana yardımcı olur musunuz? Günlerdir kafa patlatıyorum, her yolu deniyorum sorun çıkıyor.
Aynı laptop aynı sorun. Hatta benimki daha beter. Ramden kaynaklı değil ben ekstra 8gb daha ekledim alırken. Benimkisi 16gb versyonu. Birazdan sana yaşadığım sıkıntıyı servise yollayıp döndükten sonraki olanları anlatıcam. Beklemede kal.
Benim

Aynı laptop aynı sorun. Hatta benimki daha beter. RAM'den kaynaklı değil ben ekstra 8 GB daha ekledim alırken. Benimkisi 16 GB versyonu. Birazdan sana yaşadığım sıkıntıyı servise yollayıp döndükten sonraki olanlar
Teşekkür ederim :)
sırf bu konuyu gördüm diye tp üyeliği açtım
 
Aynı laptop aynı sorun. Hatta benimki daha beter. Ramden kaynaklı değil ben ekstra 8gb daha ekledim alırken. Benimkisi 16gb versyonu. Birazdan sana yaşadığım sıkıntıyı servise yollayıp döndükten sonraki olanları anlatıcam. Beklemede kal.
Benim


sırf bu konuyu gördüm diye tp üyeliği açtım
Ben de bekliyorum Abra A5 V16.6 var benzer sorunları yaşıyorum.
 
Şimdi öncelikle arkadaşlar laptopu bundan 5 ay önce Abra A5 V17.1 modelini aldım. İçinde 8 GB RAM vardı onu 16 yapıp satın aldım. Geldiğinde her şeyi yükledim güncelledim New World'ü kurup oynadım. İlk başlarda 55 60FPS 1080p Ultra ayarda oynadım. Hatta tüm oyunları ulturada oynadım. BF5 vb. Daha sonra bilgisayar yorulmasın diye ayarları kıstım. Son 1 aydır yaşadığım asıl sorun bilgisayar prizdeyken shut down oluyordu. Monster'ı aradım güncellemeleri yaptık. Any Desk üzerinden kendileri de kontrolleri tamamladı. Forza LoL vb hafif denebilecek oyunlarda shut down olmazken New World BF5 gibi oyunları daha açılma ekranlarındayken kapanıyordu bilgisayar. Bende acaba pilsiz oynadığım için olduğunu şüphelenip pili takıp Full şarjda denedim. Aynı sorunla karşılaşmakla kalmadım, üzerine oyun açılırken bilgisayar pilden güç kullanıyordu. Prize takılı olmasına rağmen. Bende servise götürmeye karar verdim. 09.02.2022 tarihinde İzmir şubesine Balıkesir'den elden götürdüm. Götürdüğüm günün akşamı laptopu geri aldım. Bugün anca oyunları yükleyip deneme şansım oldu. Shut down sorunu yaşamaya devam ediyorum. Daha da beteri oyunlarda 15 20FPS alıyorum en beter çözünürlük ve grafiklerde.

Servise bilgisayarı verirken içine dosya oluşturup kanıtlarıyla beraber yüklemiştim(New World'e girerken shut down olduğu video) bakmamışlar ki bu sorunu hala yaşıyorum.

Şimdi serviste bilgisayara yapılan işlemleri söylüyorum. Bakım yapıldı. Thermal macun yenilendi. Klavye altı ve genel temizlik yapıldı. BIOS ve EC güncellemeleri yapıldı.(bana verilen kağıtta yazılanlar bunlar)

Şimdi bana oyunları şarjda oynamam gerektiği söylendi ancak gene oynayamıyorum. FPS düşüşü yaşayan arkadaşlar bataryalarını çıkarıp oynamayı denesinler. Ayrıca Control Center bozuk geldi elime modları çalışmıyor. Ben yüklediğim zaman daha düzgün çalışıyordu. Bugün tekrar aradım servisi tabii ki alanlarında uzman olmayan insanlar çalıştığı için çağrı merkezinde derdimi anlatıp sorunuma çözüm bulamadılar. Bugün hem Instagram hem de Monster'ın kendi sitesine iki defa mesaj gönderdim geri dönüş bekliyorum.

BIOS güncel 2 gün önce kendileri güncellediler Windows güncel. Gerekli NVIDIA ayarları yapıldı. Yani yapılacak yazılımsal her şey yapıldı sorun devam etmekte. Bana kalırsa adaptörün watt ı az yetmediği için bu problemleri yaşıyorum ancak neden oyun açılırken prizdeyken birden pile geçiyor anlam veremiyorum. İnternette vs takılırken prizi kullanıyor oyuna girince pile geçiyor. Çok saçma!

Evet arkadaşlar az önce pili çıkarıp New World'ü açmaya çalıştım bilin bakalım ne oldu...
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı