Bilgisayar Geri İadesi

yusufbilici

Kilopat
Katılım
6 Ağustos 2015
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamûn aleyküm arkadaşlar, ben 1 ay önce masaüstü bir bilgisayar toplattim.
Yalnız 22 gün icersinde 6 defa sorun oluştu. Mavi ekran hatası veriyordu. Çeşitli sebepler söylediler, önce ram, ekran kartı, anakart, işlemci soğutucu, derken en sonunda yazılım hatası dediler. Sorunda mt2'ye girerken ilk 4 5 gün giriyor sonrasında hata veriyor. Web ve indirdigim şeylerden de olabiliyormus dediler. Ben iade talebinde bulundum. Donanımsal sorun olmadıgını alamayacaklarını söylediler tamirhanesinde argo kelimeler kullandilar. Kasayı al defol dediler, cok kez format atıldı ici söküldü takıldı, fatura verilmedi. Servis fişi 1 kere verildi,ve ek bi işlemci soğutucu aldıgım için stok soğutucusunu firmanın fiyattan düştügünü söylediler. Düşseydiler para vermeleri gerekirdi öyle bir şey de olmadi. Tamirhanede rafında gördüm konusunu amaçlarının ne oldugunu anladıgımı söyledim al dediler 5 10 dolarlık sey veriyim sana gibisinden şeyler söylediler. Bilgisayarın hatalarını vb sorunlarını herşeyini her seferinde videoya almıştım. Videolar flasbellegimde duruyorlar. Tuketici hakem heyetine başvurdum. Toplattıgım sadece kasaydı. 2bin800 tl mahkemede kazanır mıyım ve mahkemede ne yapmam gerekecek? Anlatacak çok şeyim var ama okurken sıkılmanızı istemiyorum. Simdiden tesekkur ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Haklıysanız gerçekten Tüketici Hakem Heyeti size hak verir. Özellikle size kötü davrandılarsa bu da sizin lehinize olur. Videoları gösterin kesinlikle. Anlatın sıkılmayız.
 
Haklarla ilgili maalesef bir bilgim yok tüketici hakları konusuna bir konu açarsanız bilgili insanların size yardımcı olacağından eminim umarım paranızı geri alabilirsiniz.
 
Peki bana bu tür davranışlar sergilediklerini nasıl ispatlayabilirim ? Ayrıca siteyi pek bilmediğimden buraya konu edindim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi yüklüyorum o zaman.

Çok geç yükleniyor, geceyi bulur. Ben artık bilgisayarla uğrasmak istemiyorum. Çok kez sorun olmayacak diye gönderdiler ama her seferinde oldu. İade etmekte kararliyim ve ederinden fazla fiyatina sattilar. Güvendim ama sonradan fark ettim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz dikkatsiz davranmışsın heralde en başından sonuna. Çok geçmiş olsun ne diyelim. Fakat bilgisayar ile ilgili sorunları burada cevaplayabilir insanlar. Mahkemeyle ilgili pek bişey bilen çıkmaz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı