R9 390x vs GTX 980

Fury zaten GTX 980'den daha performanslı, R9 390X bile GTX 980 ile benzer performans sunuyor ama hala çıkıp fiyatını hak etmeyen GTX 980 öneriyorlar. Sonra mimari diye tutturuyorlar, Fury ve Fury X HBM mimarisi kullanan piyasadaki tek iki kart ama nedense onlara göre bunlar yeni mimari değil.
 
980 Ti kesinlikle Fury X'ten çok daha performanslı ama bende GTX 980'in fiyatını hak etmediğini düşünüyorum.
 
benchmark testlerine baktınız mı r9 390x gtx 980`e bazı testlerde bayağı fark atmış durumda hem bir amd kullanıcısı olarak amd nin invidia`dan aşağı kalır bir yanı yok. neymiş invidia daha yazılımı bol olan bir kart. amd fiyatına göre çok iyi oyun performansı sunan bir şirket
 
AMD kullanan onu, Nvidia kullanan onu destekliyor. Öncelikle HBM konusuna gelelim. HBM başarısız olmuş bir projedir. Beklenen performansı verseydi kesinlikle AMD diyenler haklı olurdu. Ama öyle değil. Buraya gelip yok o daha iyi şu daha hızlı bunun HBM belleği helikopter oluyor ve benzeri gibi şeyler diyorsunuz. Kaçınız bu kartları kullandınız acaba? İnternetteki her benchmark testi birbiri ile alakasız. Kendiniz test etmeden veya güvenilir bir insanın videosunu izlemeden yorum yapmayın lütfen. Benim tavsiyeme gelecek olursak birkaç sözüm var. GTX 980 tarafına yazacağım şeylerin yüzlerce nedenini buraya sıralamayacağım. Yukarıdaki arkadaşlar özetlemiş zaten. AMD önermememin sebebi ise çok basit. AMD daha fazla performans verebilir, HBM belleği olabilir, binlerce çekirdeği olabilir ama asla Nvidia kartlar kadar stabil bir performans veremez. AMD mantığı koyabildiğin kadar çekirdek koy, HBM belleğin yarısını bağla yarısını reklama koy, Fury X modeline sıvı soğutma koy ve bunları taş çağı mimarisi ile yap. Tabi ki performans verebilir ama AMD teknolojisi ( MİMARİSİ ) gerçekten ama gerçekten eski. İşlemcisine yeni bir soket çıkartsa hadi eyvallah diyeceğim ama bu şirketten hiç umudum yok. Bu kadar lafın üzerine biraz garip gelse de istediğinizi alın diyorum ben. Sadece alırken bunları göz önünde bulundurun. Eğer teknolojiden banane ayağımı yerden kessin yeter diyorsanız AMD alabilirsiniz. Ama almışken yenisi, iyisi ve son teknolojileri ( HBM bellek yeni zaten diyenlere cevap vermeyeceğim çünkü yazımı okumamışlar demektir ) içinde barındıran bir kart almak istiyorsanız NVİDİA alın.
NOT: AMD' nin binlerce çekirdeğine karşı NVİDİA genelede 64 veya 128 çekirdek kullanarak kart çıkartır. Ve çıkan her iki kartta ortalama olarak aynı performansa sahiptir. NVİDİA' nın bu başarısının tek nedeni mimarisidir. İşte mimari bu kadar önemli.
 
Sende bu kartları kullanmıyorsun, HBM'nin başarısız olduğunu neye dayanarak söylüyorsun. Ayrıca taş çağı mimarisini kullanıyor diyorsun, bu fanboyluktan başka bir şey değil.

Sende bu kartları kullanmıyorsun, HBM'nin başarısız olduğunu neye dayanarak söylüyorsun. Ayrıca taş çağı mimarisini kullanıyor diyorsun, bu fanboyluktan başka bir şey değil.
 
2 kartıda test etme imkanım oldu. Nereden biliyorsun kullanıp kullanmadığımı. Fanboyluk değil gerçekler bunlar. Sen bir AMD fanboysun. Hiçbir gerekçe göstermeden AMD' nin daha iyi olduğunu söylüyorsun. HBM' nin başarısızlığını AMD bile kabul etti sen hala savunuyorsun. @Recep Baltaş bile Technopat anasayfasındaki bir haber yorumunda HBM bellekli kartları incelemeye gönderseler bile incelemeyebiliriz demişti. Sen bir AMD fanboyu olduğundan senin dilinden konuşmam gerekti. Laflarımdan sana batanları ve cahilce savunabiliyor olduklarını seçip, ısıtıp, terse çevirip önüme koyuyorsun. Diğerlerine sözün yok mu? Burada yanlış bilgi vermeye hakkın yok. Her iki mesajdan biri sensin. Takıntı yapmışsın biraz sosyalleşmeni öneririm. Sadece Technopat Sosyal' de sosyalleşme. Gerisini sen bilirsin.
 
GTX 980 bence.
  • Daha az enerji tüketimi. (Az ısınma, ses vb)
  • DirectX 12'ye tam destek.
  • Optimizasyonlu oyun desteği.
  • Gelmiş Nvidia yazılımı.
  • Nvidia destekli oyunlarda daha yüksek performans.
  • O.C işlemi uygulanmadığı sürece daha uzun ömürlü.
 
Taş çağı mimarisi yerinde bir benzetme olmuş. 1500 TL'lik 8 GB 512 Bit R9 390'ın özelliklere bakılırsa Titan X'i tokatlaması gerekiyordu. O 512 Bit hakkını vermiyor. Gidip 256 Bitlik GTX 970 ile 512 Bitlik R9 390'ı karşılaştırıyorsak. Bu bizim suçumuz değil AMD'nin suçu.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı