Tutturmuşsunuz Microsoft da Microsoft. Format atarken o kullanım sözleşmesini okudunuz mu hiç arkadaşlar? MS donunuza kadar alır ve hiçbir şeyin sorumluluğunu almaz. En basitinden sisteme virüs girince bunun sorumluluğunu Microsoft alıyor mu? E almıyor. Ha modlu sistem ha orijinal el değmemiş sistem, ikisinde de aynı durum MS için.
Sanki hepiniz Microsoft Edge'niz açılmayınca her defasında koşup Microsoft'tan teknik destek istiyorsunuz.
Modlu sistemler için kişisel düşüncem, önerileni var, uzak durulması gerekeni var.
Hiçbir yabancı kaynaktan çıkan modlu sisteme güvenmem. WinPE sistemler hariç. Kişiden kişiye değişir bu güven durumu. Ama bazı forumlarda ustalar var güncellemeleri falan sisteme dahil ediyor, adamın ISO'da yaptığı tek değişiklik bu. Ben zamandan kazanmak için bu güncelleme entegreli sistemleri kullanıyorum çoğu zaman. Bir sıkıntısını da görmedim.
Bir de Lite adı altında geçen sistemden bir şeyler çıkarılmış sürümler var. Bunları pek tavsiye etmem. İlk günler bir sıkıntı çıkarmasa da ilerleyen zamanlarda bozulmaya başlıyorlar. Bunların %90'ı bu şekilde. Güzel bir sisteme denk gelirseniz VMware ile sanal makineye kurulumunu yapın. Bir müddet öyle kullanın. Baktınız durumu iyi ana sisteminiz yapın.
Ben bunları kullanmak yerine gidilip LTSC 2019 veya LTSB 2016 sürümlerinin el değmemiş halinin kullanılmasını tavsiye ederim. Ha bazı oyunlarda sisteminiz eski diye hata verebiliyor bunu göz önünde bulundurmak gerek. Benim gibi sürekli güncelleme almaktan sıkıldıysanız ve sistem de biraz iyiyse LTSC 2021 iyi bir alternatiftir. Windows'un Enterprise, LTSC sürümlerini ev kullanıcılarına pek burada önermiyorlar ama yine çoğu adam gidip Linux sistemlerinde LTS hallerini kullanıyorlar. İlginçtir.