Xeon alınır mı?

BatuhanTemel58

Centipat
Katılım
2 Ocak 2022
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
FM2 soket AMD anakartımı sattım ve Intel bir anakart almayı düşünüyorum fakat Xeon işlemciler hem ucuz hem de önbellek ve çekirdek açısından diğer işlemcilere göre çok daha ucuz. Bir sürü yazı okudum kimisi alınır kimisi alınmaz diyor. Oyun oynamak için bir sistem topluyorum bütçem kısıtlı. Almalı mıyım?
 
Hocam Xeon işlemciler bildiğiniz üzere sunucu işlemcileridir. Bu işlemciler ucuzdur ve elverişli bir verimlilik sunar. Ama sağlam ısınır. Eğer xeon işlemci kullanmak istiyorsanız kule tipi soğutucu kullanın. Onun yanına bir de GT770 ti gibi bir ekran kartı atarsanız harika olur.
 
Kullanabilirsiniz herhangi bir sakıncası olmaz. Biraz ısınır, OC potansiyelleri yüksektir. Oyunlarda birçok ekran kartını tam olarak besliyebilir. Fakat CS:GO gibi işlemci odaklı oyunlarda iX serisi işlemcilerden daha az FPS verir. Satın almanız bütçenizin ne kadar olduğuna bağlı.
 
Kullanabilirsiniz herhangi bir sakıncası olmaz. Biraz ısınır, OC potansiyelleri yüksektir. Oyunlarda birçok ekran kartını tam olarak besliyebilir. Fakat CS:GO gibi işlemci odaklı oyunlarda IX serisi işlemcilerden daha az FPS verir. Satın almanız bütçenizin ne kadar olduğuna bağlı.

Onun yerine i5 760 Kullansam? Daha fazla FPS değeri alır mıyım?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı