Din dersinin zorunlu olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gariban1

Decapat
Katılım
20 Şubat 2022
Mesajlar
95
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar, öncelikle ben gizli bir şekilde ateistim. Ailemin falan haberi yok. Bana saçma geliyor inanmıyorum ve İslam hakkında bana zorla bir şeyler öğretilmesini, anlatılmasını istemiyorum. Normalde derslerim de çok iyidir fakat bugün din kültürü dersinden 78 ve seçmeli Kur'an-ı Kerim'den 60 aldım (hayatımdaki en kötü not).
O yüzden buraya içimi dökmek istedim, siz zorunlu dini dersler hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Anayasa Mahkemesinin "Anayasanın 24. maddesini ihlal ettiği" gerekçesiyle verdiği bir karar var yakın zamanda. Benim düşüncem ise insan hakkı ihlali olduğudur.
Bizim ne düşündüğümüzün bir önemi yok. Dersi görmek istemiyorsan hocana ya da müdür yardımcısına durumunu belirt.
Dilekçe vermeyen öğrenci sınava girmek zorunda. Dilekçe ise aile tarafından verildiği için, yapabilecekleri hiçbir şey yok.
 
Sadece din değil, birçok gereksiz ders var. Hayatımızda 1 kere kullanmayacağımız şeyleri öğretmelerinin lüzumu yok. Bana kalırsa bu seçmeli dersleri okul değil biz seçmeliyiz kendi isteğimize göre.
 
Matematik te zorunlu. Oysa kimse öğrenmek istemiyor.
Ancak matematik kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçek. Dinler ise kişisel düşünce ve inançların birleşimi. Burada sorun öğrenmek isteyip istememek değil, kişinin inanç haklarının ihlal edilmesi.
 
Din ile alakalı dersler görmek istemiyorsanız bunu okula belirtin, bu sayede o derslerden muaf tutulursun. Ayrıca ailenden ateist olduğunu saklamana gerek yok bence. 1-2 gün konuşur unuturlar. Çocuklarısın sonuçta, kapıya atacak değiller ya.
 
Son düzenleme:
Hocam yapacak bir şey yok, o dersi görmek zorundasın, yoksa ortalamanı düşürür. Din dersini de diğer dersler gibi düşün ve ona da çalış. 2 ders falan da olsa ortalamanı düşürmesine izin verme.
 
Sanki biraz mağdur edebiyatı yapıyorsunuz gibi geldi🙂 din ile alakalı dersler görmek istemiyorsanız bunu okula belirtin, bu sayede o derslerden muaf tutulursun. Ayrıca ailenden ateist olduğunu saklamana gerek yok bence. 1-2 gün konuşur unuturlar. Çocuklarısın sonuçta, kapıya atacak değiller ya.
Yönetmelik hakkında hiçbir bilginiz olmadığı çok açık. Din dersinden muaf tutulmanın tek yolu ailenin bu konuda dilekçe vermesidir. Ayrıca, verdiğiniz tavsiye kadar kötü tavsiyeyle belki bir iki kez karşılaşmışımdır hayatımda. İnsanların düşüncelerinin toplum tarafından aşırı bir şekilde yargılandığı, toplumdan dışlandığı, ruhsal ve fiziksel olarak şiddete uğradığı, uç bir örnek olsa bile yaşandığını bildiğimiz öldürme olayları ile bile karşılaşıyoruz ülkemizde. Biraz empati ve düşünce gerekiyor sadece.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı