Oyunlarda FPS düşüşleri başladı

Ugren

Femtopat
Katılım
19 Nisan 2022
Mesajlar
81
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 DDR4
Ekran kartı
GTX 1660Tİ 6GB
İşlemci
Intel Core i7-9750H
Bütün oyunlarda FPS sorunu yaşıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Windows ve Driver'lar güncel.
NVIDIA programı üzerinden battery Boost kapalı.
 
Yok hocam burada da mux ile ilgili bir ibare yok eğer kapatıp açınca bağlandığınız monitör üzerinden devam edip oyun denemesi yapınca sıkıntı olmuyorsa sorun ekran kartının normal halinde devreye girmemesinden kaynaklanıyor. Bunu da her çözümü deneyerek yaptınız işte kafamı karıştıran bu kısım.
 
Evet pil olmadığı için salona götürürken kapadım bilgisayarı mecburen. Taktım girdim 60 fps oohh. Şimdi windows 11 indiriyorum. Stabil olmasa da en azından fps stabil olur diye.
Yine olmazsa uzaya kebap yollayan dayıyla iletişime geçip sorunu anlattığım ses kayıt cihazımı uzaya yollamasını ve gelişmiş ırkların bunu görüp bana yardım etmesini ummaktan başka çarem yok.
@ErenKuzucu16 windows 11 de işe yaramadı :D ne yapıcam bilmiyorum
 
Son düzenleme:
Evet pil olmadığı için salona götürürken kapadım bilgisayarı mecburen. Taktım girdim 60 FPS oohh. Şimdi Windows 11 indiriyorum. Stabil olmasa da en azından FPS stabil olur diye.
Yine olmazsa uzaya kebap yollayan dayıyla iletişime geçip sorunu anlattığım ses kayıt cihazımı uzaya yollamasını ve gelişmiş ırkların bunu görüp bana yardım etmesini ummaktan başka çarem yok.
@ErenKuzucu16 Windows 11 de işe yaramadı :D ne yapacağım bilmiyorum.

Yeni gördüm hocam kusura bakmayın batarya almak veya taktırmaktan başka çare yok gibi televizyona bağlarken zaten Intel'e bağlı HDMI sen oyunda iken NVIDIA kullanması gerek NVIDIA Denetim Masası ayarları tam mı? Yani ayarlımı.
 
Nvidia ayarları tam evet Windows 11 yaptıktan sonra ayarlayıp öyle girmiştim oyuna. Şimdilik her oyuna gireceğim zaman driver temiz kurulum yapmaktan başka çarem yok. Ruhen ve bedenen çok yorgunum izninizle yatmaya gidiyorum.
 
NVIDIA ayarları tam evet Windows 11 yaptıktan sonra ayarlayıp öyle girmiştim oyuna. Şimdilik her oyuna gireceğim zaman driver temiz kurulum yapmaktan başka çarem yok. Ruhen ve bedenen çok yorgunum izninizle yatmaya gidiyorum.

Tamamdır dostum Allah yardımcın olsun yarın çözüm olarak bir şeyler önereceğim sadece beklemede kal inanki başracaksın çünkü inanılmaz bir gücün ve sevginde varr.
 
Şu an windows güncelleme yapıyor. @393654 sizin cihaz neydi?
Hocam bu arada ücretsiz doğru düzgün bi driver programı var mıdır?
@393654 hocam dual channel nasıl yapıyoruz formattan sonra bile sorun devam ediyor.
Monster Abra A7 v12.2 kullanıyorum. Driver programı önermem, sürücüleri kendiniz kurmanız daha sağlıklı. Dual Channel dediğimiz şey iki tane aynı özelliklere sahip RAM'in cihaza takılmasıdır. İşlemciyi tek yerden değil, iki yerden besler ve CS, Valorant, PUBG gibi oyunlarda çok büyük FPS artışı olur. Tek kanal 8GB ile PUBG'de 30FPS alıyordum çift kanal 8GB (toplam 16) ile 60FPS alıyorum.
Yani 3 Monster 1 Lenovo kullanimi ayarlardan cok rahat ayarliyorsun bende sorun olmuyor arkadaslarimdada PUBG icin soluyorum tabii.
Ayarlardan çok rahat ayarlıyorsun derken? Ben tüm ayarları denedim hiçbir şey fark etmedi.
 

Geri
Yukarı