Garantiden değişim yapılan işlemci

furkanhoca

Femtopat
Katılım
13 Mayıs 2022
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar herkese iyi Sosyal'ler öncelikle. İlk konum olacak umarım bir yanlışlık yapmamışımdır. Hemen konuya döneyim. Şimdi yaklaşık olarak 2 aydır işlemcim garanti yollarında sürünüyor. İşlemciyi N11'den almıştım i5 9600K olur kendileri. Garanti için oraya yolladım ve 20 iş günü geçtikten sonra ses çıkmayınca adamlardan, doğal olarak kitapçıkta yazan garanti firmasını arayıp görüştüm. Firma bana oradan işlemci gönderilmediğini söyledi ve bende bir hışımla bunlara mesaj attım. Bana işlemcinin tamir işlemi yapılmadan servisten döndüğü oldu. Peşine arena bilgisayara yönlendirdiklerini söylediler. Neyse dedim bende biraz daha bekledim. Bu arena bilgisayarın kontrol sayfası var cercev-e.com diye. Oradan gidişatı takip ederken geçen hafta cuma günü ürünü değiştirdikleri bilgisini gördüm orada. Ürünü i7 9700K ile değiştirmiş teknik servis oradaki kodlarda yazıyordu. Daha sonra N11 firması olan elmacık bilgisayara gönderdiler. Elmacık bilgisayar beni aradı ve bana sıfır kutu i5 9600K gönderildiği yalanını ve onu yollayacaklarını söylediler. Dedim neyse kapalı kutu gelecek en azından kendi modelim de olsa sıkıntı olmaz. Ama dün ürünü kargodan teslim aldım ve işlemci fanlı bir model olan i5 9400F in kutusunda geldi. Seri numarası kontrolünde Intel'in sitesinde de tepsi işlemci olduğunu öğrendim. Bu süreç beni çok yıprattı açıkçası. Firmaya yazdım bu sabah ve inceleme yapacaklarını söylediler yerseniz tabii :) bana öneri ve tavsiyede bulunabilecek birileri vardır umarım.
 
İşlemciler hakkında pek bilgim yok ama değişim ürünü i7 9700K. Bildiğim kadarıyla sizin i7 i5'ten daha iyi. Size daha iyi ürün verilmiş diye biliyorum. Firma aklınca size sattıkları ürünü size verecek ve i7 onlara kâr olarak kalmış olacak. Hakkınızı arayın.
Evet hocam firma uyanıklık yapmış orası aşikar. Fakat ben arena bilgisayarı aradığımda oradaki eleman bana insiyatif kullanma hakkı firmanın gibi bir söz söyledi. Ne kadar doğru bilmiyorum.
 
Önce Arena Bilgisayar sayfasında gördüklerinizi firmaya belirtin. Eğer kabul etmezlerse direkt hakem heyetine dilekçe yazın tüm süreci anlatan ve ekran görüntüleri ile beraber. Firma ile mümkün olduğunca da yazılı iletişim kurmaya çalışın kanıt olması için.
 
Evet hocam firma uyanıklık yapmış orası aşikar. Fakat ben arena bilgisayarı aradığımda oradaki eleman bana insiyatif kullanma hakkı firmanın gibi bir söz söyledi. Ne kadar doğru bilmiyorum.
İnisiyatif kullanma hakkı yok öyleyse. Sizin ürününüzün değişimi sağlanmış yetkili tarafından. Fakat size alt model bir ürün veriliyor. Düpedüz hırsızlık bence bu.
 
Arena bilgisayarla mailleşmeye devam ediyordum dünkü kargonun resimlerini de attım onlarda bana bunu yolladılar.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20220513_103607.jpg
    Screenshot_20220513_103607.jpg
    40,7 KB · Görüntüleme: 47
9600k yerine 9400F mi göndermişler bu kanunen suç muadili ile değişim yapmaları gerek yani 9600k gönderecekler ellerinde yoksa üstünü gönderecekler bu kadar basit.

Sana i5 serisinin en düşük modelini göndermişler ben olsam THH'ye giderim bu durumu nasıl savunacaklar merak ediyorum.

Üstüne üstlük Arena'nın i7 ile değişim yaptığını söylüyorsunuz eğer öyleyse firma i5 gönderdiyse durum daha da vahim Arena'nın ilettiği seri no ile size gelen ürünün seri nosu eşleşmiyor ise derhal yasal haklarınızı kullanın derim.
 

Geri
Yukarı