Almanya'da A2 seviye İngilizce yeterli mi?

Dil ile gidebileceği birkaç iş dışında yapabileceği hiçbir şey yok. Öğretmen olur, çevirmen olur başka da bilmiyorum. Öyle kolay gidilebilse herkes giderdi zaten.

Hollanda, nüfusunun azlığı ve gelişmişlik derecesinde daha yüksek olduğu için; orada iş bulmak daha kolay olabilir. Almanya gibi bir yerde kolayca İngilizce ile iş bulabileceğini sanmıyorum.

Ayrıca diyelim ki öyle bir şirkette işe girme fırsatı var, B2-C1 seviyesinde İngilizce bilmeli.
Zaten çokda olmasa gireceği sektöre bağlı Almanca iş terimleri öğrenmesi lazım.
 
Neyi demek istiyorsunuz?
Almanya kendi diline önem veren bir ülke. Bir çok meslekte ileri seviye Almanca bilgisini zorunlu tutuyorlar. Uluslararası şirketler vs. desen A2 İngilizceyle oralara da giremezsin. Elinde iş davetiyen olmadan uzun dönem vize alamazsın. Vize olmazsa ülkeye giremezsin. Bu kadar basit.
 
Hangi ülkeler kabul eder ve Birleşik Krallıkta mümkün müdür?
A2 İngilizce ile hiçbir ülkede mümkün değil. C1-C2 olsa bile tanıdığın yoksa bu ülkelerde bu iş için bulamazsın. Sebebi ise hem işverenlerin bu işi yapacak kendi yurttaşları var hem bu ülkelerin politikaları işverenlerin yurt dışından işçi getireceğinde kendi ülkesinde gerekli nitelikteki işçiyi bulamadığını ispatlaması gerekliliği hem de sizi kendi ülkesine getirmek için çeşitli maliyetler ortaya çıkacak olması.
 

Geri
Yukarı