Stok fan ile maksimum 63 derece görmüşümdür. Bence bir sorun olabilir.
Sizde cbp kapalıdır.
Stok fan ile maksimum 63 derece görmüşümdür. Bence bir sorun olabilir.
O tam olarak nedir hocam?Sizde cbp kapalıdır.
Core Performance Boost. İşlemciye bir nevi overclock uyguluyor. 3500X'in temel hızı olan 3.6GHz'in üstünde çalışmasını sağlıyor.O tam olarak nedir hocam?
Üstündeki fanı vahiy yolu ile mi öğreniyoruz?
Sıcaklıklar normal değil, aynı işlemciyi ben de kullanıyorum sıcaklıklar 90'a dayanıyordu stok fan ile.
Sıvı soğutma şart değil.
ID-Cooling SE-234 aldım 4GHz'de sabit kullanıyorum stres testinde maksimum 73 dereceyi gördü oyunlarda 60-65'i geçmiyor. Soğutucu alma imkanınız yoksa termal macunu yenileyip CPB kapatabilirsiniz.
BIOS -> Advanced mode (F7) -> Advanced -> AMD CBS -> Core Performance Boost -> Disabled yaparak kapatabilirsiniz. Kapattıktan sonra sıcaklıklara tekrar göz atın. Yine yüksek ise soğutucu iyi takılmamış olabilir.Nasıl yapacağım hakkında bir bilgilendirme videosu yollayabilir misiniz veya bir şekilde anlatabilir misiniz hocam?
BIOS -> Advanced mode (F7) -> Advanced -> AMD cbs -> Core Performance Boost -> disabled yaparak kapatabilirsiniz. Kapattıktan sonra sıcaklıklara tekrar göz atın. Yine yüksek ise soğutucu iyi takılmamış olabilir.
Evet oyunlarda ufak bir FPS kaybınız olur ama büyük bir kayıp yaşayacağınızı sanmıyorum.Bu işlemden sonra işlemcim sabit 3.6 ile çalışacak, performans kaybı yaşanacak değil mi?
Evet oyunlarda ufak bir FPS kaybınız olur ama büyük bir kayıp yaşayacağınızı sanmıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.