Windows 11 Home mu Pro mu?

Home' da bulunmayan özellikler şunlardır:

BitLocker:
Cihazınız kaybolursa veya çalınırsa, BitLocker ve BitLocker To Go her şeyi kilitler ve bu sayede hiç kimse sistem veya verilerinize erişemez.

Windows Bilgi Koruması (WIP): Çalışan deneyimini olumsuz etkilemeden olası veri sızıntılarına karşı koruma sağlamaya yardımcı olur. WIP ayrıca ortamınızı veya diğer uygulamaları değiştirmeniz gerekmeden kuruluş tarafından verilen veya çalışanların iş yerine getirdiği kişisel cihazlarda yanlışlıkla oluşabilecek veri sızıntılarına karşı kuruluş uygulamalarını ve verilerini korumaya yardımcı olur.

Mobil cihaz yönetimi: Windows 10 mobil cihaz yönetimi (MDM) geleneksel bilgisayar yönetimi işlemlerine bir alternatif sunar: Kendi ilerleme hızınıza uygun olarak bulut tabanlı yönetime geçiş yapabilirsiniz.

Grup İlkesi: Windows 10 Pro ile Windows Server'ı eşleştirerek bilgisayarları, kullanıcı hesaplarını ve grupları yönetmenin yanı sıra dosya ve yazıcılara kolayca erişin.** Hem kullanıcı hem de cihazlarınız için özel güvenlik ve ağ ilkeleri bile tanımlayabilirsiniz.

Azure ile Enterprise State Roaming: Azure AD Premium veya Enterprise Mobility + Security (EMS) lisansı olan kuruluşlar tarafından kullanılabilen Enterprise State Roaming, kullanıcılara Windows cihazlarında birleşik bir deneyim sunar ve yeni bir cihaz yapılandırması için gereken süreyi kısaltır.

İş İçin Microsoft Store: Windows 10 cihazlar için uygulamaları toplu olarak bulabileceğiniz, yönetebileceğiniz ve dağıtabileceğiniz tek yer.

Atanan Erişim: Atanan Erişim ile Windows 10 Pro cihazlar, kullanıcıya bağlı olarak farklı uygulamalar çalıştırır, bireysel kimlikleri ayrı ve koruma altında tutar.

Dinamik Hazırlama: Dinamik Hazırlama ile kutusundan çıkarıp ilk kez açtığınız yeni bir bilgisayarı, kısa bir süre içinde ve çok fazla işlem gerçekleştirmeden verimli bir kuruluş cihazına dönüştürebilirsiniz.

İş İçin Windows Update: İşletmelerin yönetim maliyetlerini azaltmasına, güncelleştirme dağıtımları üzerinde denetim sağlamasına, güncelleştirmeleri daha verimli bir şekilde dağıtmasına ve Microsoft'un sunduğu en son yeniliklere erişim sağlamasına yardımcı olabilir.

Bilgi noktası modu kurulumu: Bir cihazı bilgi noktası modunda çok basit bir şekilde yapılandırın. Bu işlemi yerel olarak cihazda veya Mobil Cihaz Yönetimi'ni kullanarak uzaktan yapabilirsiniz.

Active Directory desteği: Etki Alanına Katılım ve Grup İlkesi: BT çalışanları Windows 10 Pro ile Windows Server'ı eşleştirerek bilgisayarları, kullanıcı hesaplarını, grupları ve güvenlik ilkelerini kolayca yönetmenin yanı sıra dosya ve yazıcılara kolayca erişebilir.** Hem kullanıcı hem de cihazlarınız için özel güvenlik ve ağ ilkeleri bile tanımlayabilirsiniz.

Azure Active Directory desteği:
Çalışanlar oturum açma işlemlerini ve parolaları daha kolay bir şekilde yönetmek için Windows 10, Microsoft 365*** ve diğer Microsoft hizmetlerinde tek seferde oturum açabilir. Paylaşılan oturum açma işlemleri en az BT müdahalesi ile bilgisayarlarda, tabletlerde ve telefonlarda çalışır.

Sonuç: Oyun harici kullanmayacaksanız yüklemenize gerek yoktur. Bu özellikler ile windows daha fazla RAM Tüketecektir.
 
Bilgisayarımı sadece oyun için kullanıyorum, sizce Pro mu Home mu kullanmalıyım?

Ev kullanıcısıysanız Home tabii ki ama şu e posta ile girişi zorunlu tutmasalar daha iyi olacak. Pro sürümünde e posta girmeden de kurabiliyorsun Windows'u.
 
Pro veya Home cidden performans anlamında fark etmiyor. Oyun için Home kurmanız gerekmiyor. Pro kursanızda aynı performansı alacaksınız.
 
Sürümler arasında pek bir fark yok. Pro'da muhtemelen günlük kullanıcının ve oyun oynayanların genelde hiç kullanmayacağı birkaç ek özellik var. Home yeterlidir fakat elinizde Pro lisansı varsa Pro da kurabilirsiniz, sorun olmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürümler arasında pek bir fark yok. Pro'da muhtemelen günlük kullanıcının ve oyun oynayanların genelde hiç kullanmayacağı birkaç ek özellik var. Home yeterlidir fakat elinizde Pro lisansı varsa Pro da kurabilirsiniz, sorun olmaz.
Peki hocam win 10 pro mu win 11 pro mu win 11 düzeltildi mi kurulur mu
 
Bir oyuncu ve normal kullanıcı olarak ikisini de kullandım ve hiçbir fark göremedim. Pro da fazla özellik var diyorlar hiçbiri işime yaramıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı