650-700 TL Ekran Kartı Tavsiyesi

Birincisi kartta 2012 den kalma HD 7850 GPU var. Sen 4k testlerinden bahsetmişsin. Bu kartla hangi oyunu 4k oynayacaksın merak ediyorum. Al sana bir kanıt daha.
VRAM Put to the Test: 2GB vs. 4GB GTX 960 and R9 380, 4GB R9 290 vs. 8GB R9 390
Sağdan soldan bulmuş diyorsun, adamlar en iyi inceleme siteleri. (Tabi senin seviyene erişemezler.) Konuyu açan arkadaşa GTX 950 öneririm. 960 ile performans farkı çok az. İşte bu da 960 ile 950 performans farkı.
techPowerUp! - The latest in hardware and gaming
 
Birincisi kartta 2012 den kalma HD 7850 GPU var. Sen 4k testlerinden bahsetmişsin. Bu kartla hangi oyunu 4k oynayacaksın merak ediyorum. Al sana bir kanıt daha.
VRAM Put to the Test: 2GB vs. 4GB GTX 960 and R9 380, 4GB R9 290 vs. 8GB R9 390
Sağdan soldan bulmuş diyorsun, adamlar en iyi inceleme siteleri. (Tabi senin seviyene erişemezler.) Konuyu açan arkadaşa GTX 950 öneririm. 960 ile performans farkı çok az. İşte bu da 960 ile 950 performans farkı.
techPowerUp! - The latest in hardware and gaming

Dikkatli oku önce 4k benchmark testini r9 390 için söylemiştim. ;)
 
Hala tutturmuş bir gpu gücü yok ya kardeşim orda burda okuduğun şeyleri gördüğün şeyleri burda kopyala yapıştır yapma. r7 370 kartını yapan firma sırf süs gösteriş olsun diyemi yaptı, 4gb veriyi işleyemiyecek bir ekran kartını yukarda'da belirttiğim gibi neden piyasaya sunsunlar. Adamlar bu işleri yapmadan önce lansmanlarda ve sunum çıkış tarihi itibari ile birçok yatırım yapan şirketler tarafından örnek verecek olursan msi ve asus gibi bunlar yatırım yapan şirketler seriyi markalarına bağlıyorlar. Sırf bu yüzden üst düzey test aşamalarından geçiyor kart zorlanıyor emin ol kartı yanma noktasına kadar test ediyorlar yani uzun lafın kısası bunu r9 390 içinde söylemişlerdi. Tekrar söylüyorum hiçbir firma okutamayacağı bir yazılım, cuda stantı ve sabahtan beri gpu diyerek beynimi yaktığınız olay için kimse riske girmez. Sen bu karta eskimiş dersin ancak çıktığı tarihte günümüz r9 390 gibiydi şimdi r9 390 kullananlara da diyorlar kart 8gb arabelleği okumaz..vs kardeşim güldürmeyin 4k benchmark testleri mevcut açın bakın. Her neyse ben uzatmıcam ama tekrar söylüyorum kartın ne zaman çıktığı önemli değil ve 3 yıl sonra eskiyecek olmasıda çok mantıksız kimse şimdi aldığın kartın 3 sene sonra eskiyeceğini söyleyemez sadece çıkabilecek uygulama ve oyunlara gücü yetmez oda dediğim gibi ya vRam yada eksik cuda stantından kaynaklanır. Bakın bu arada r9 390>gtx960>r7 370>gtx950 bu benim sıralamam isteyen istediğini alsın bidaha açıklama yapmam kolay gelsin. İyi sosyaller

Gerçekten anlamıyor musun yoksa anlamamış gibi mi yapıyorsun anlamıyorum. Aynı gpu lar olsaydı 4 gb olanı önerirdik ama daha güçlü gpu almak varken daha zayıf olanı Vram' i yüksek olduğu için almak hata yapmak demektir. GT 730 gibi bir ekran kartının da 3 Gb 4 Gb modelleri var. İşe yarıyor mu hayır.
 
@Cumali Adnsprlu kardeşim biz de biliyoruz VRam'in boşuna üretilmediğini lansmanlarda çok tanıtıldığını vs. ve VRam'i gereksiz de bulmuyoruz fakat giriş seviyesi ekran kartlarında VRam gereksizdir. Bu açık ve net. Peki o zaman senin sorduğun soruya cevap vereyim. Madem gereksiz neden üretilmiş? VRam sıkıntısı monitör sayısı arttıkça ortaya çıkar. Bir kasaya 2 tane TV 4 Tane Monitör bağlayacaksan VRam yetmez tabii ki. Düşük seviye ekran kartlarında fazladan VRam eklemelerinin sebebi de bir kaç tane monitör bağlamak için ve bunu da sadece görüntü aktarsın yeter diye düşünenenler için üretildiğini düşünüyorum. Yani o kartlarda VRam fazla diye yüksek grafik işlemleri yapmıyorlar. Özellikle teknoloji mağazalarında falan görürsün TV'ler, Monitörler müşterinin incelemesi için hep açık tutulur. Bir mağazada 50 tane o şekilde açık tutulan TV, 100 tane de monitör olsa kasa sayısı belki 10 belki 15'dir. İşte o kasalarda takılı olan ekran kartlarında genelde VRam yüksek olur. Ve o kartlar da ya giriş seviyesi ya da orta seviye kartlardır büyük ihtimalle. (Üst düzey ekran kartlarından bahsetmiyorum çünkü onlarda VRam, performansa yetişmesi açısından mecburen yukarılarda olacaktır).

Ayrıca arkadaşlara da katılıyorum. Mesela ben şuan R7 240 alacak olsam 200TL'ye 2GB modelini almak varken gidip de 280TL'ye 4GB modelini almam :sıkıldım:
 
Son düzenleme:
@Cumali Adnsprlu kardeşim biz de biliyoruz VRam'in boşuna üretilmediğini lansmanlarda çok tanıtıldığını vs. ve VRam'i gereksiz de bulmuyoruz fakat giriş seviyesi ekran kartlarında VRam gereksizdir. Bu açık ve net. Peki o zaman senin sorduğun soruya cevap vereyim. Madem gereksiz neden üretilmiş? VRam sıkıntısı monitör sayısı arttıkça ortaya çıkar. Bir kasaya 2 tane TV 4 Tane Monitör bağlayacaksan VRam yetmez tabii ki. Düşük seviye ekran kartlarında fazladan VRam eklemelerinin sebebi de bir kaç tane monitör bağlamak için sadece görüntü aktarsın yeter diye düşünen için üretildiğini düşünüyorum. Yani o kartlarda VRam fazla yüksek grafik işlemleri yapmıyorlar. Özellikle teknoloji mağazalarında falan görürsün TV'ler, Monitörler müşterinin incelemesi için hep açık tutulur. Bir mağazada 50 tane o şekilde açık tutulan TV, 100 tane de monitör olsa kasa sayısı belki 10 belki 15'dir. İşte o kasalarda takılı olan ekran kartlarında genelde VRam yüksek olur. Ve o kartlar da ya giriş seviyesi ya da orta seviye kartlardır büyük ihtimalle. (Üst düzey ekran kartlarından bahsetmiyorum çünkü onlarda VRam, performansa yetişmesi açısından mecburen yukarılarda olacaktır).

Ayrıca arkadaşlara da katılıyorum. Mesela ben şuan R7 240 alacak olsam 200TL'ye 2GB modelini almak varken gidip de 280TL'ye 4GB modelini almam :sıkıldım:

Kardeşim hay ağzına sağlık. Yazmak isteyip de üşendiğim için yazmadığım şeyleri yazmışsın. :LOL::LOL:
 
Neyse ben anlatamicam yada siz anlamicaksınız, adam hala tutturmuş bir gpu yetersiz güçsüz o karta o vRam gereksiz, en iyisi haklısınız kardeşim yeter uraşmıcam ne alırsanız alın. Herkeze kolay gelsin.
 
O bütçeye GTX 950 olur.
Asus GTX950-DC2OC-2GD5 Nvidia
Eğer yakın zamanda işlemcide iyileştirme yapacaksan o zaman 750-800 TL'ye GTX 960 ya da R9 380 zorlanabilir.
500 watt PSU çok genel oluyor. Bir etiket fotoğrafı, tam model adı ya da kanal bilgileri iyi olurdu.
Monitör çözünürlüğünü yazmaması kötü olmuş. Darboğaz da olmaz gibi duruyor.

Battlefield 4 Benchmarked: Graphics & CPU Performance
bf4.png



Star Wars Battlefront: Graphics & CPU Benchmarks
sw battlefront.png



Grand Theft Auto V Benchmarked: Graphics & CPU Performance
gta 5.png



Far Cry 4 Benchmarked: Graphics & CPU Performance
far cry 4.png
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı