Opera veri mi sızdırıyor?

Opera veya Opera GX veri mi sızdırıyor, güvenilir mi, kullanılması tehlikeli mi?

Hocam privacy policy kısmını okursan hangi verilerini sızdırdığını görebilirsin. Bilişim uzmanlarının söylediği şey bayağı bir veri sızdırdığı yönünde. Ben Brave kullanıyorum gerçekten çok memnunum. Açık kaynaklı dünyanın en güvenli tarayıcısı diye biliniyor.
 
Bu forum kullanıcıları tarafından da pek çok defa söylendiğini duydum bunun. Bunun dışında RAM kullanımı da fazla zaten. Görünümü ve VPN'i dışında tercih etmenin bir sebebi yok aslında. Ki Adguard VPN ve diğer pek çok VPN yerini tutabilir.
 
Güvenlik sorunu yok. Veri sızdırma ya da satma olayını net olarak bilemezsiniz. İddialar ya da sizden topladığı verileri gösteren makaleler var. İnanıp inanmamak size kalmış. Bu olayları Google ve Microsoft'da yapıyor. Ama Google ve Microsoft'un sunacağı güvenlik ile Çinli bir firmaya satılmış Opera'nın sunacağı güvenlik arasında farklar olacaktır.

Google, Microsoft, Facebook vb. büyük firmaların, izleyicilerini reklam engelleyicisinde istisna olarak belirtiyor. Yani bazı reklamların bilinçli gözükmesi ya da izleyicilerin veri çekmesine izin veriyor olabilir. Gizlilik odaklı bir tarayıcı arıyorsanız tercih edeceğiniz bir firma değil.

Bunun dışında Opera gelişim süreci pek iyi değil. Özellikler geliyor, sorunlar düzelmiyor ya da aşırı geç düzeltiyor. Düzenli olarak performansı kötüye gidiyor. Chrome, Edge gibi tarayıcılar ile yarışacak düzeyde bir tarayıcı değil. Bu yüzden gizlilik takıntısı olanlara Brave, olmayanlara Edge dışında tarayıcı önermiyorum.
 
Provacy policy'de tüm veriyi Google ile paylaştığı söyleniyor. Şifreler vb. hariç tabii.
PC'nin seri numarasına kadar toplayan bir tarayıcı ne kadar güvenli olabilir zaten? Veri sızdırma konusunda Firefox, Chromium en güvenilirlerden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PC'nin seri numarasına kadar toplayan bir tarayıcı ne kadar güvenli olabilir zaten? Veri sızdırma konusunda Firefox, Chromium en güvenilirlerden.
Mozilla'nın %80'ini google fonluyor ama açık kaynak olması ve paylaşmadığını söylemesi yeterde artar bile. Tam güvenlik zor iş bu zamanlarda.
 

Geri
Yukarı