Türkçe alt yazı desteği vermeye tenezzül etmeyenlerin oyunlarına para vermiyorum

Türkiyede Milyon satış rakamına ulaşan oyunları söyler misiniz? Adamların Türkiyeden aldıkları gelir az eski oyunlarının türkiyede çok sattıklarını gördüler ama para kazanamıyorlar çünkü oyunları 60 dolara göre çok ucuz kalıyordu ki artık böyle de olmayacak farkettiler durumu fiyatlar artıyor.
Bak dostum dünyada döviz piyasası olması ve bir tane sömürge devletin parasının kullanılması bizim sorunumuz değil. İç siyasette ekonomi kötü o farklı mevzu ama küresel bir satıştan bahsediyoruz. Rusların parası da 3 kuruş bir şey ama oraya çıkıyor. Açlıktan bitik Kırgız, Özbek mi gidip oyun alacak? adamlar PC bulamıyor. Rusça konuşan ülkelerin hepsi fakir ve korsan.
 
Türkiye'de korsan kullanımı çok yaygın ve satışlar düşük. Para kazanmadığı ülkeye neden altyazı koysun.

İngilizce bilmeyen Türk'ün isyanı diyebiliriz. Dünya'da şuan en fazla öğrenilen dil İngilizce, bu dili bilmek tercih değil zorunluluk haline geldi. Tabii benim İngilizcem zorlasam anca A2'dir fakat kesinlikle B2 seviyesine çıkarmak isterdim.
 
Son düzenleme:
Türkçe altyazının gelmemesini anlarım ama şu toksinlerin mutluluk krizi geçirmesini anlayamadım. Maalesef ki şundan dolayı gelmediğini düşünüyorum der normal bir insan değil mi? Bunlar; ağlama, zırlama, hehe gelmeyecek böyle devam ederseniz hehe.
Kafayı mı yediniz?
 
"Az getirisi olan ülkeye neden Türkçe çeviri yapsınlar?"
Hayatımda duyduğum en aptalca argümanlardan birisi bu diğeri de "Merkür retrosunu günümü mahvediyor :(". Lan Disco Elysium'u hanginiz açıp oynadınız? Hanginiz satın aldınız asklfasndlkas adamlar yerelleştirme firmasıyla anlaşıp Türkçe yaptılar oyunu :D DE'yi bekleyen 85 milyon insan içinde en fazla 1-2 milyon vardır.

İngilizce öğrenmekle ilgili bir şey değil bu arkadaşlar ahmak mısınız?

Uganda Fransızca'sına destek veren oyunlar Türkçe'ye destek vermiyor. Tepki buna. Oturup Divinity Original Sin'i yamasız oynayacak İngilizcem var, bu Türkçe dil desteği konusuna ben de tepkiliyim. Kabile dillerine destek var, Türkçe'ye yok. Millete sosyal medyadan öğrendiğiniz İngilizce ile "btw bu arada, mad?, cry" falan yazınca bu durumu legalize ettiğinizi mi sanıyorsunuz? Türkçe yamadan bahsetmiyorum, Witcher 3, Battlefield, Late Shift, Kingdom Come, Hellblade, Uncharted, Bloodborne, Days Gone, God of War, Cyberpunk 2077 nasıl Türkçe destekle çıktıysa/Türkçe destek eklendiyse Rockstar'ın, Ubisoft'un da bu ülkenin varlığını öğrenmesi gerekiyor. "Latin Amerika İspanyolcası" bak bak, bu global satış yapacak bir oyunumuza "Azerbaycan Türkçesi" koyup Fransızca koymamamız gibi bir şey demek. Aynı dilin farklı ağızları/lehçeleri varken Türkçe gibi önemli bir pazarın dili yok.

Hala "korsan oynarsan tabi dil desteği gelmez wööaaaaa" yazacak zeka düzeyinde insanlar var. Witcher 3 bu ülkenin en çok korsan oynanan oyunuydu hype yaşadığı dönemde, adamlar çıktığı gün crack koruması bile koymadı. Keza Cyberpunk 2077'de öyle, FIFA düzenli olarak kırılmıyor muydu bir kaç sene öncesine kadar? Bu ülkede herkes FIFA serisini aldı o yüzden mi FIFA Türkçe dil desteği getiriyor sanıyorsunuz siz? Herkes Kingdom Come'ı satın alıp mı oynadı? Days Gone Türkiye'de çok mu sattı? Her gün Forza Horizon mu oynuyor bu ülkedeki oyuncular? Türkçe desteği var mı Forza Horizon'un? Days Gone batırıyordu olum firmayı çıkıştaki hataları yüzünden. Adamlar Türkçe dil desteği sundular mı gene de?

Korsan oyun oynayan insanlara suç atarak vicdan mastürbasyonu yapmaya devam edin Roma'lılar. Yakında sizin yakarışlarınızı duyacak bütün ülke ve Türkçe dil destekli oyunlar bütün piyasaya hükmedece ahsfdklasndflaks. Cyberpunk 2077 aldım, beğenmedim ama pişman değilim çünkü beni farketti o oyun. Forza Horizon aldım, neden? Her gün araba mı sürmek istiyorum? Hayır, o oyun beni farketti. Hellblade kaç defa korsan indirmeye yeltenip vazgeçtim, neden? bu firmalar bizi farketti, bizim varlığımızı farketti diye. Rockstar, Bethesda gibi firmalar belki ben oyunu almadım, korsan oynadım diye batmaz ama sizin gibi embesillerin kafası basıp firmalara söz geçirmeye, kendini farkettirmeye başlarsa bir şeyleri değiştirir. Game Dev Tycoon'u 500 defa oynamışımdır, Türkçe desteği gelir gelmez satın aldım. Bunlar ufak şeyler, bunu 9 yaşında çocuk bile oturup düşünebilir. Uluslararası düzeyde içinizde ukde kalan bu ezikliği bir kenara bırakın artık. Dünyanın en kuvvetli warez grupları Rusya, Polonya, Ukrayna'dan çıkıyor, "Bu adamların orijinal dilinde çeviri geliyor da bize niye gelmiyor?" diye düşünmek yerine "LEN KORSAN OYNUYOSUN ONDAN GELMİYO HHEHEHEH" diyebilecek zeka düzeyinde olmadığınızı kanıtlayın lütfen.



Haklısınız, Türkiye'de çok fazla satma potansiyeli olmayan LEGO® Star Wars™: The Skywalker Saga dünyada aktif olarak yaklaşık 24 milyon insanın kullandığı Felemenkçe diline çevrilmiş olmasının sebebi kesinlikle bizim korsan oyun oynuyor olmamız. Aferin. Al muz.

Sizde bir potansiyel fark edip taa ortaokuldan İngilizce öğreten eğitim sisteminde suç var, sizin başka bir dil öğrenmenize yoktu. Ortaokulda öğrendiğiniz İngilizce ile millete "korsan oynama o zaman sende :D" yazacak kadar sorunlarınız var. Türkçe'de bile hayatınızı idare ettirecek üç beş cümle öğretip bırakmaları lazımdı sizi. İyi forumlar.
 
Son düzenleme:
Orhun Yazıtlarını dikkate alarak konuşursak 1.300 yıllık birikime sahip bir dilden bahsediyoruz burada, sebebi "korsan oynama eheheh" gibi basit bir şey olmamalı.

"Unga bunga" kelimeleri ile iletişim kurup mızrakla gezen kabileye bile dil desteği verirlerken Türkçe dilini eklemiyorlar oyunlara. 😂
 
Orhun Yazıtlarını dikkate alarak konuşursak 1.300 yıllık birikime sahip bir dilden bahsediyoruz burada, sebebi "korsan oynama eheheh" gibi basit bir şey olmamalı.

"Unga bunga" kelimeleri ile iletişim kurup mızrakla gezen kabileye bile dil desteği verirlerken Türkçe dilini eklemiyorlar oyunlara. 😂
Yok hocam hem her yeni çıkan oyuna en alt 500 lira vermeyi kabullenecekler hem Türkçe dile karşı olacaklar hem de "lan siz napıyosunuz usta aklınızı mı kaçırdınız?" diyene saldıracaklar. İnterneti yeni keşfetmiş bu bireyler, en haklının kendileri olduğuna ikna olmuşlar internette onlar hariç herkes NPC onlardan başka insan yok gibi at koşturmaya çalışıyorlar :D
 
Mega şirketler için Türkçe alt yazı eklemek ne kadar zor olabilir? Adam senin dilini milliyetini kale almıyorsa bende onun oyununa para vermem. Herkes İngilizce öğrenecek ve öğrenmek zorunda diye bir kural yok ya? Başka dil biliyordur İngilizce bilmiyordur ya da biliyordur ama anadilde her şey daha farklı duygulu oluyor. Dil desteği yoksa Torrent çalışır hiç kusura bakmasınlar. 2 tane çocuk hayrına çeviri yapabiliyor ama koskoca şirketler yapamıyor? Yapmıyor. COD çıktı korsanın korsanı Ruslar için altyazı bir yana seslendirme var seslendirme... Türkçe altyazı yok kimse korsan kullanımı fazla diye demesin.
İngilizce evrensel bir dildir. Ve büyük ülkelerin yanında Türkiye'nin de tamamının oyun sektöründe bulunmadığına ve gelişmediğine bakarsak, oyunlar Türkçe dil desteği eklemek zorunda değil. Latinca harf desteği zaten tüm oyunlarda var. Ve İngilizce öğrenmeyen kaldıysa halen yapacak çok da bir şey yok demektir. Almanca'yı öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı