Almanya'dan Türkiye'ye okumaya gıtmek

  • Konuyu başlatan pkeiw
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 596

pkeiw

Decapat
Katılım
24 Temmuz 2020
Mesajlar
76
Dostlar selam. Almanya da doğdum ve 9 yaşına kadar orada yaşadım daha sonra Türkiye'ye taşındık 17 yaşına kadar orada yaşadık ve tekrar Almanya'ya geldik. 6-7 aydir burada yasiyorum ama halen alışamadım, özellikle dil konusunda cok sıkıntı çekiyorum, dilim olmadığından dolayi okula almadilar ve açıkta kaldım calışmam gerektiğinı söylediler, Almanya'da yasayan varsa bilir ausbildung yapacağım. Sorum tekrar Türkiye'ye yarim kalan lise hayatimi bitirip orada üniversite okuyup buraya taşımam mantikli olur mu veya böyle bir imkanim var mi? Veya düzenı tekrardan bozmayıp burada alısmaya mı calısayımç buranın insanlarına ısınamadım bır kısmı aşırı soğuk bır kısmı samimi.
 
Kanka ülkemizi asla kötülemek istemem ama senin yerinde olsam ki veya sana bir tavsiyede bulıunmak istiyorum. Hani neden insanlar yurt dışında egitim almak istiyorlar? Çünkü egitim seviyemiz gerçekten son yıllarda dibi vurdu. Sende eger böyle bir şey yaparak kendini yakarsın.
 
Türk üniversiteleri çok iyi olsaydı zenginler ve siyasetçiler çocuklarını Almanya'ya okumaya göndermezdi. Dilini geliştir orada oku. EURO 20 TL'yi geçti diye cezbediyor olabilir ama hata yaparsın.
 
Son düzenleme:
Türkiye'ye dönmek hata olur ancak yaşın 17 ise tahminen lise 3. sınıftasın. Liseyi Türkiye'de bitirmen daha kolay olur çünkü zaten lise 4. sınıfta öğrenciler YKS'ya hazırlanıyor diye çok fazla zorlamıyorlar.

Bu arada, Almanya'da üniversite sistemi ağır. Okul haftada 3 gün ancak sabah 9 akşam 5 sistemi var yani ABD, Finlandiya, Singapur gibi özgürlükçü, yaratıcı zekayı ortaya çıkaran bir eğitim yerine adeta memurluğa hazırlıyan, bir baltaya sap olamayan kişileri düzeltmeye yönelik bir eğitim var. Yani okumak kolay değil ki zaten giden Türk öğrencilerin %90'ı daha hazırlıkta bırakıyor...
 
İmkanı olupta Almanya'da okumayanı oklavayla kovalarım.
Öyle bir hata yapma, buradakilerin ağız kokusu çekilmez.

Hocam emin değilim ama orada üniversiteler paralı olabilir.

Ek olarak zaten dil sorunu varken okumak çok zor. Bence de gerçek eğitim için orada okuması gerekir ama sonradan yurt dışına çıkan veya dil bilmeyenler için iş gerçekten çok zor.
 
Kanka ülkemizi asla kötülemek istemem ama senin yerinde olsam ki veya sana bir tavsiyede bulıunmak istiyorum. Hani neden insanlar yurt dışında egitim almak istiyorlar? Çünkü egitim seviyemiz gerçekten son yıllarda dibi vurdu. Sende eger böyle bir şey yaparak kendini yakarsın.

Gitme sebebim daha çok oradaki ortam ve arkadaşlar, burada çok arkadas edinemedim ve insan bir zaman sonra bunalıma giriyor, insanlar soğuk ve almancam olmadığı için daha çok zorlaşıyor. Türk çok fazla ama hiç daha denk gelmedim. Türkiye'ye gitmemin hata olduğunun farkındayim aslında ama nedense buraya içim isinmadi.
 
Hocam emin değilim ama orada üniversiteler paralı olabilir.
Değil hocam. Devlet üniversitelerinde sadece yıllık olarak 500 ile 1000€ okuldan okula değişen bir miktrarda harç yatırıyorsunuz.
Gitme sebebim daha çok oradaki ortam ve arkadaşlar, burada çok arkadas edinemedim ve insan bir zaman sonra bunalıma giriyor, insanlar soğuk ve almancam olmadığı için daha çok zorlaşıyor. Türk çok fazla ama hiç daha denk gelmedim.
Avrupa'da çoğu millet işine odaklıdır. Türkler gibi samimiyet kurmayı pek sevmezler. Türkler samimi, sıcakkanlı insanlar da noluyor? Kurdukları samimiyet %90 yalan. Linçleyebilirsiniz ama bu gerçek. Orda hayatınız daha kolay ve gerçekçi olur. Genç hayatı da daha iyi akar. Dilini düzeltirsen bu sıkıntı ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.
Türkiye'ye gitmemin hata olduğunun farkındayim aslında ama nedense buraya içim isinmadi.
Daha yabancılık çekiyorsun. Adapte olursun illa ki.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı