13 Yaş altında başkasının Papara kartını kullanmak suç mudur?

cosnta

Decapat
Katılım
26 Mart 2021
Mesajlar
170
Çözümler
2
13 yaşına girmedim ama kendi paramı abimin paparasından kullanıyorum hesabı Full ben kullanıyorum. Ama abimin adına bir de Black kart var bu kartı kullansam suç falan oluyor mu? Abim öyle diyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Senin kullanmanı istemediği için öyle diyor olabilir, suç değil. Ailelerinin banka kartlarını kullananlar var onlara suç olurdu bu Papara zaten gençlerin kartı.
 
13 yaşına girmedim ama kendi paramı abimin paparasından kullanıyorum. Hesabı Full ben kullanıyorum ama abimin adına bir de Black kart var bu kartı kullansam suç falan oluyor mu? Abim öyle diyor.

Eğer yasa dışı işlere bulaşırsanız veya hesap sahibinin rızası yoksa evet suç.
 
Papara Card'a sahip olmak ve kullanmak için yaş sınırı 13'tür. Belki abiniz bundan dolayı o şekilde diyordur ama bir sorun yaratıcağını düşünmüyorum.
 
Kimlik doğrulaması yapılmış bir Papara hesabını, hesap sahibinden başka bir kişiye kullandırmak ülkemiz kanunlarına göre bir suçtur.

Hesabında üçüncü kişilerin gerçekleştirdiği işlemlerin tüm yasal sorumluluğu sana ait olacaktır. Papara hesabınla ilişkili şüpheli işlemler tespit edilirse bu işlemleri senin yaptığın kabul edilir, adli veya cezai yaptırımlarla karşılaşabilirsin. Bağlı olduğu kanun ve yönetmelikler gereği Papara, hesapları üzerinde gerçekleşen işlemleri izlemek ve şüpheli işlemleri bildirmekle yükümlüdür.

Bunlara ek olarak, eğer hesabının bir başkası tarafından kullanıldığı fark edilirse hesabın kalıcı olarak kapatılır ve bundan sonra Papara'da onaylı hesap kullanamazsın.

Kaynak: https://www.papara.com/faq/#!/guvenlik/papara-hesabimi-bir-baskasina-kiralamam-tehlikeli-midir
 

Geri
Yukarı