Manga hikayem nasıl?

Phanzox

Decapat
Katılım
29 Kasım 2022
Mesajlar
4.746
Makaleler
1
Çözümler
10
Merhaba arkadaşlar, önceki konumda bahsetmiştim kendi mangamı yazmak istiyorum diye ve yavaştan kafamda hikaye şekillendi.
Manganın ismi: Tōku kara no AI.
Hikaye özeti:
Öğrenci kaynaştırma programı farklı bir ükede okumak isteyen öğrencilerin o ülkeye adapte olması için yaşıtlarıyla beraber aynı evde yaşamasıdır. Normalde kız ve erkek eşleşme olmaz ancak sistemsel bir hatadan dolayı emre ve nanami eşleşmiştir. Başta bu eşleşmeden memnun olmasalarda sonradan birbirleri tanıdıkça bu memnuniyetsizlik ortadan kaybolAcaktır. Bakalım bu ikisini ne gibi maceralar bekliyor?
Sizce hikaye ve manganın ismi nasıl? Karakter ismi olarak aklıma ilk gelen isimleri yazdım sizce kötü mü güzel mi? Ayrıca bu hikayeye benzer anime veya manga var mı? Ben bulamadım ama belki vardır sonra "özenti","çakma" gibi laflar duymak istemiyorum.
Son olarak manga kapağı olarak bu olur mu? Yapay zekaya yaptırdım kızın yanına erkek karakter ekleyerek ve biraz düzenleyerek kapak olarak kullanmayı düşünüyorum.

dream_TradingCard(1).jpg


@GTX 1080
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hikaye olarak güzelmiş.
 
Hocam önerebileceğiniz isim var mı? Farklı ülkeden geleceği için Japonca olmaması lazım.
Farklı ülkelerden olması daha iyi olur. Türk ismi olabilir. Ama şöyle daha değişik bi isim olsa (Japoncayı andıran) daha az sırıtabilir.
 
Emre isminin anlamı hikayenin gidişatını ele veriyor, basit bir aşk hikayesi yazma karakterlerin bir amacı olsun yolları keşissin birbirlerine yardım etsinler ama ilişkileri sorunsuz olmasın duygu yüklü olsun sorunsuz bir ilişki hikayesi yazarsan okunmaz. Romeo ve juliet tarzı bir aşk hikayesi yazabilirsin birbirlerine kavuşamadıkları için ikisi de intihar ediyor, burada duygu yüklü aşklarını bir fedakarlıkla göstermeye çalışıyorlar bu tarz hikayeler okunur ki zaten 500 yıldır okunan bir klasik olmasının en büyük sebebi bu.
 
Emre isminin anlamı hikayenin gidişatını ele veriyor, basit bir aşk hikayesi yazma karakterlerin bir amacı olsun yolları keşissin birbirlerine yardım etsinler ama ilişkileri sorunsuz olmasın duygu yüklü olsun sorunsuz bir ilişki hikayesi yazarsan okunmaz.
Çok gelgitli bir şey yapmayacağım ancak hiç sorunsuzda olmiyacak.The Angel Next Door Spoils Me Rotten tarzı yapmayı planlıyorum.
 

Geri
Yukarı