Kardeşimin boyunun uzamaması için ne yapabiliriz?

Aurora1

Hectopat
Katılım
30 Ocak 2023
Mesajlar
5.007
Çözümler
22
Yer
Güney Kore
Kardeşim 7 yaşında 1.70 boyunda. Okuldakiler sürekli kavak 🌲'ın dalsız hâline benziyorsun diye dalga geçiyormuş kendisiyle.


Depresyona girdi sırf bu yüzden. Psikiyatriste götürdük Prozac yazıp gönderdi.


Ben daha fazla uzamak istemiyorum diyor ne yapabiliriz uzamaması için? Her akşam süt yerine kola içirsek ve sürekli işlenmiş gıdalar tükettirsek uzaması durur mu?
 
Hocam, ilkokul çağında daha büyümemiş çocukların öyle dalga geçmesi normal. Şu an mesela boyunun uzamasını engeller misiniz bilmiyorum ama büyüdüğü zaman eminim keşke boyum daha fazla uzasaydı deyip pişman olacağını biliyorum. bırakın salın gitsin. 16 yaşındayım benim de boyum 1.75. Muhtemelen kardeşiniz benim yaşlarıma geldiğinde belki 2 metre falan olur. Her neyse kısacası 7'li yaşlarda akıl çağı daha tam oturmadığı için ve çocuk oldukları için dalga geçmeleri normal. Bırakın uzasın gitsin kafaya taktıysa da motive edecek şeyler söyleyin. İleride boy önemli olacağını falan söyleyin. Belki erkenli yaşlarda spora (basketboll falan) verirsiniz, boy önemli.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır durmaz aksine sağlığına etki eder. Farklı doktora gittiniz mi hiç? Psikiyatri bu bölümle ilgilenmez çünkü.
Hocam ilkokul çağında daha büyümemiş çocukların öyle dalga geçmesi normal şu an mesela boyunun uzamasını engeller misiniz bilmiyorum ama büyüdüğü zaman eminim keşke boyum daha fazla uzasaydı deyip pişman olacağını biliyorum bırakın salın gitsin 16 yaşındayım benim de boyun 1.75 muhtemelen kardeşiniz benim yaşlarıma geldiğinde belki 2 metre falan olur her neyse kısacası 7'li yaşlarda akıl çağı daha tam oturmadığı için ve çocuk oldukları için dalga geçmeleri normal bırakın uzasın gitsin kafaya takdıysada motive edecek şeyler söyleyin ileride boy önemli olacağını falan söyleyin belki erkenli yaşlarda spora verirsiniz boy önemli.
Yavaşça konunun kategorisine bakın.
 

Geri
Yukarı