1 TB SSD mi yoksa 1 TB HDD mi almalıyım?

Yalnız eski SSD'deki verileri kopyalayacak ve HDD' ye aktaracak zamanım yok maalesef.
Şimdi yapacağınız basit bir şey var. Sata SSD'yi çıkarıp sistemi yeni alacağınız m2'ye kurup sonra Sata SSD'yi geri takarsanız direkt yeni m2'ye kopyalayabilirsiniz copy paste yöntemiyle ve 256 gb'ın tümü dahi dolu olsa kopyalama işlemi maksimum 20-25 dakika sürecektir. Sonra da 1TB ssd veya HDD'yi Sata'ya takıp hayatınıza devam edersiniz. Zamanınız yoktan kasıt zaten sökmesi takması kurulum yapması derken bir zaman alacak. Araya sıkıştırıverirsiniz.
 
1TB SSD'nin artıları nedir acaba 1TB HDD'ye göre yazar mısınız cidden merak ettim.
en az 4-5 Kat daha hızlı olur okuma ve yazma hızları. Büyük haritalı ve kaplamalı oyunlarda SSD'den okurken HDD'ye nazaran hem oyun daha hızlı açılır hem de oyun oynadığınız sırada harita yüklemelerinden dolayı çok az performans kaybı yaşarsınız.
 
Şimdi yapacağınız basit bir şey var. SATA SSD'yi çıkarıp sistemi yeni alacağınız M.2'ye kurup sonra SATA SSD'yi geri takarsanız direkt yeni M.2'ye kopyalayabilirsiniz copy paste yöntemiyle ve 256 GB'ın tümü dahi dolu olsa kopyalama işlemi maksimum 20-25 dakika sürecektir. Sonra da 1TB SSD veya HDD'yi SATA'ya takıp hayatınıza devam edersiniz. Zamanınız yoktan kasıt zaten sökmesi takması kurulum yapması derken bir zaman alacak. Araya sıkıştırıverirsiniz.

Yalnız servise yaptıracağım garantisi var zaten kendim yaparsam cihaz garanti dışı kalır o yüzden soruyorum.
 
Arkadaşlar merhaba. Benim kullandığım laptop bilgisayarda 256 GB SSD + 8 GB RAM ayrıca GTX 1650 ekran kartı ve AMD Ryzen 5500U modeli işlemci var. Şimdi ben bu bilgisayarda yüksek grafikli oyunlarda yüksek FPS değerleri almak istiyorum ayrıca bunun yanında iş için vs. kullanacağım programlarda olacak son olarak bilgisayarda çok fazla oyun vs. depolamakta istiyorum. Sizce başlıkta da yazdığım gibi 1 TB SSD mi yoksa 1 TB HDD mi almalıyım? Bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Ayrıca önereceğiniz iyi bir ürün varsa bu konuda link verirseniz sevinirim. Herkese iyi sosyaller.

Gerçeği konuşmak gerekirse, Ryzen 5500U gibi bir işlemciniz varken yüksek grafikli oyunları, düşük ayarlarda bile akıcı bir şekilde oynayamazsınız. RAM, ekran kartına falan hiç girmiyorum. Ayrıca en kaliteli SSD de alsanız oyunlarda en fazla drop sorunlarını falan çözecektir. HDD mi? SSD mi? Derseniz tabii ki SSD tercih edilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı