R7 240 Sistem Ekran Mozaikleşme ve Donma Sorunu

Mura_t

Megapat
Katılım
26 Haziran 2016
Mesajlar
885
Çözümler
1
Yer
Yalova
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Ö.G.G
Öncelikle herkese merhaba.

Önceden E5200 işlemcim vardı bunun ekran kartımı beslemediği için Quad Core Q9400 aldım 2. el tabiki işlemciyi taktığımda normal olan 2.66 GHz değil de 1.81 Ghz olduğunu gördüm neyse BIOS'tan FSB ayarını yükselterek 2.66 Ghz çıkarttım fakat PC'de ekranda donma oluyor. Oyundayken mesela ekran mozaikleşip donuyor PC çalışmaya devam ediyor hiçbir işlem yapamıyorum ve reset atmam gerekiyor. Isıdan olur diye CPU'yu yordu 72 dereceyi gördü max ama ekranda sıkıntı olmadı acaba sorun nedir gelen işlemcide sıkıntı var mıdır? Yardımcı olur musunuz ya da fanı mı oturtamadım öyle bi histe var içimde. (İşlemciyi takmadan böyle sorun yoktu.)

Ek bi soruda Knight Online oynuyorum GPU kullanımı %40 geçmiyor neden anlamadım.
Tam sistem;
  • Sapphire AMD R7 240 2 GB 128 Bit GDDR3
  • BiostarG41D3 6.0 Anakart
  • Intel® Core™2 Quad İşlemci Q9400, 6M Önbellek, 2.66 GHz, 1333 MHz
  • 6 GB DDR3 RAM 1333 MHz ( 2gb olan volar - 4gb olan cercuial )
  • Codegen MX450 450W 12cm Sessiz Fan
  • 320 GB WD IDE HDD
  • Windows 7 Ultimate 64 bit.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci hızını eski haline veya 2 Ghz hızına çekin birde öyle deneyin eğer bir sıkıntı varsa OC yapmadan kullanın herhangi birşey desteklemiyor olabilir zarar vermeyin sisteme.
 
İşlemci hızını eski haline veya 2 Ghz hızına çekin birde öyle deneyin eğer bir sıkıntı varsa OC yapmadan kullanın herhangi birşey desteklemiyor olabilir zarar vermeyin sisteme.
OC yapmadım zaten eski haline çevirdim düşürmüşlerdi GHZ'ini overclock yok suanda BIOS güncelleme yapmıştım acaba ondan mıdır ? windows üzerinden setupla güncelledim ama sorunsuz acılıyo ne zaman ekran kitlenceği belli olmuyor.
http://i.hizliresim.com/R3ZZZa.jpg
yardımcı olur musunuz musaitseniz @Murat5038

( Lütfen ceza vermeyin elimden geldiğince dikkat ettim cevap yazamayıp sorunu çözemiyorum.)
 
Son düzenleme:
Ekran kartını yeni taktıysan çıkar ve bios default yap. Bios'u doğru güncellediğine emin değilsen tekrarlamayı deneyin.
Ek olarak o sisteme o ekran kartı fazla.
Ekran kartı takılıydı çıkartmama gerek var mı BIOS default için bide konu açmıştım ekran kartı ile sistem arasında sıkıntı çıkmaz demişlerdi ama çokta iyi bi kart değil diye düşünüyorum neden öyle dediniz acaba ben sadece Knight Online oynamak istiyorum bu PC ile tek derdim bu .:)
 
Tek sorum var;
Eskiden sisteme başka bir ekran kartı takılı mıydı ? Özellikle Nvidia.
Önerim DDU kullanarak bütün driver'larını sil ve baştan güncel olanlarını yükle, ardından yeniden dene görüntüde bozulmalar yaşanıyor mu ?
Başka kart takılmadı DDU nedir k.bakmayın bilmiyorumda ben sadece BIOS guncelledim format attım ve Driver Booster 3.4 ile driverleri kurdum şuan iş yerindeyim eve geçince her tavsiyeyi deneyeceğim teşekkürler ilginiz için..
 
DDU driver (sürücü) silme programıdır, normalde kaldıramadığımız driver'ları bu programla kaldırıp bir daha kurmanıza yarar, amacı yanlış veya eksik kurulmuş driver'ları düzeltmektir.
Bir de benden bir tavsiye driver kurmak için program kullanmamaya çalış, kendin biraz uğraş ama hem güncel hem de doğru driver'ları kur bu sana sıkıntısız PC kullanmana yardım edecektir.
 
DDU driver (sürücü) silme programıdır, normalde kaldıramadığımız driver'ları bu programla kaldırıp bir daha kurmanıza yarar, amacı yanlış veya eksik kurulmuş driver'ları düzeltmektir.
Bir de benden bir tavsiye driver kurmak için program kullanmamaya çalış, kendin biraz uğraş ama hem güncel hem de doğru driver'ları kur bu sana sıkıntısız PC kullanmana yardım edecektir.
Anladım teşekkürler yalnız ben amd sitesinden driver indirip kurduğumda arayüz kısmını açamıyorum hata veriyor yanlışmı indiriyorum acaba ? Bana benim ekran kartımın driverinin son sürümünü müsaitsen bana link atabilir misiniz windows7 ultimate 64 bit kullanıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı