Valorant'ta Hz değeri yüksek olan oyuncu ne kadar avantajlı?

mynespc

Picopat
Katılım
7 Şubat 2021
Mesajlar
393
Çözümler
1
Selamlar Valorant 60Hz oyuncu ile 144Hz oyuncu arasında fark var mıdır?
Yani yüksek Hz alan oyuncu daha mı erken görüyor karşıdakini? O zaman bu oyun Pay to Win gibi bir şey olmuyor mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha erken görme durumu yüksek oranda pinginize ve FPS'inize bağlıdır. Yüksek Hz ile daha akıcı ve rahat bir oyun deneyimi yaşarsınız ama tabii ki 60 - 144 farkı bariz bellidir ve 144 Hz'yi tam performans kullanabilen çok daha avantajlıdır.
 
Evet, fark olur. 60Hz ile 75Hz oyun oynadığınız zaman bile çok rahat fark hissediyorsunuz. Erken görme için birçok etken var.

Ping, FPS, oyuncunun yetenekleri vb. şeyler işin içine girdiği zaman Hz sadece akıcılık sağlar.

P2W olması için; oyunda bir kişi para vererek senden daha üstün item, hero vb. şeylere sahip olabilmesi lazım. Sadece para vererek alınabilecek ve normal kişilerden üstün şeyler bir oyunda mevcutsa bu P2W bir oyun olduğunu gösterir.
 
Hocam Hz her şey değildir, mesela Valorant'ta videpeek atarsanız isterse 360 Hz olsun yakalayamaz, CS:GO'da cantares peek atarsanızda sizi vuramaz tabii Hz 1 adım öne geçirir ama peek veya aiminiz de önemli.
 
İlk soruna cevap evet fark ediyor öyle çok erken gorme gibi bir olay yok çok ince bir fark var etkiler mi evet
İkinci sorun ise p2Win olmuyor bu oyunluk bir şey değil herkes her işi aynı şartta yapamaz sonuçta.
 
Selamlar Valorant 60Hz oyuncu ile 144Hz oyuncu arasında fark var mıdır?
Yani yüksek Hz alan oyuncu daha mı erken görüyor karşıdakini? O zaman bu oyun pay to Win gibi bir şey olmuyor mu?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şöyle bir video var Valorant'lı halini attım istersen en başa sarıp izleyebilirsin bayağı bilgilendirici.
 
Boşum ve Valorant'ta rank atmak istiyorum ama şu an rage quit attım. Elimde op var ve oyunun MVP'si Reyna'yı gördüm sıktım cros tam üstünde. Yerimde sabit duruyorum op ile sıktım ses geldi ama ölen ben oldum :D önceki oynumda ise aim koyuyorum rakip tam crosuma çıkıyor sağdan sola doğru gidiyor sıkıyorum tam kafası crosstayken ve missliyorum :D mermi içinden geçiyor gibi.
 
Çok avantajlı.

4 gün önce 200hz, 1ms monitör aldım. Ekran kartımın desteklediği en son hz 144 olduğu için 144 hz'de oynamak zorunda kalıyorum mecburen. Bundan önce 60hz, 5ms ve VGA ile bağlantı yaptığım monitörle oynuyordum Valorant'ı. Sanırım yaklaşık bi 7-8 ay oynamışımdır. Monitörler arası nasıl bir fark var kendi deneyimlerim üzerinden bu konuya aktaracağım her ne kadar 2 yıl önce açılmış olsa da.

Bariz fark var. Merminin akıcı olarak gitmesi, adamları daha rahat yakalayabilmek, ve en önemlisi gecikme yapmadan anlık olarak görebilmek. Hatta bazen görmeden bile öldürebiliyorum. Şaka yapmıyorum. Bir anda kafasına giriveriyor adamın, ben de anlamıyorum. Eğer ping sorununuz yoksa monitörler arası bayağı bir fark var. Genel akıcılıktan zaten bahsetmek bile istemiyorum. Hatta hayatınızda hiç 60hz üstü monitör kullanmadıysanız masaüstünde bile bariz fark sağlayacaktır. 60 hz vga monitörümde mesela bilgisayarımın kastığını falan sanıyordum. Ama 200hz'ye geçtikten sonra monitörden olduğunu anladım.


Tabi oyunu iyi oynayabilmenizi sağlayan tek etken monitör değil. Aim'iniz ve rakip oyuncuların oyunculuk seviyesi, ping gibi etkenler de var. Mesela anlık uçup sonra geri düzelen ping oyunculuk kalitenizi düşürecektir. Ayrıca rakip takımın oyunculuk seviyesi profesyonelse, hani monitörün 240hz olsa bile indiremezsin o adamı. Ki 60hz oynayabilen bir ton psikopat insan biliyorum.

Böyle işte. Valorant'tan en iyi verimi almak için en azından 75-120hz arası monitörler tercih edilmeli. Ve tepki süresi de 1ms olmalı. Eski ekran kartım GT 730 maks. 75 hz verebiliyordu, onunla bi denedim. Onda bile bayağı fark ettiriyordu. 60hz'de Ölüm Kalım Savaşı modunda alamadığım kill'leri, 75 hz ve 144hz'de çok rahat alabildim. 60hz'de DM'de 10 kill zor alabiliyordum. Ve ilk defa birinci olarak bitirdiğim bir oyun da var.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı