Windows 11'e geçtim ve FPS yarıya düştü

Windows 11 yükseltme aracı ile usb ye yaz ve onunla tekrar yükseltme yap. Büyük ihtimalle düzelecektir. İlk yükseltmede çoğu zaman sorun çıkıyor.
 
Yılbaşından beri temiz kurulumla yüklediğim W11 kullanıyorum. Oyunlarda W10'a göre yaklaşık %5 performans artışı gözlemledim. Aynı kalanlar da var ama çoğu oyunda bariz açılış süresi azalması da gördüm. Sistemim de eski (Ryzen 2.nesil, b450 anakart, gtx 10 serisi ekran kartı) bir masaüstü sistem ama W11'in donanımsal ve yazılımsal (TPM cart curt muhabbetleri) gereksinimlerini karşılamakta. Kullandığım tüm uygulamalar orijinal, sıfır crack veya korsan. Anladığım kadarıyla sorun yaşayanlar kurulumu düzgün yapamamış olanlar, crack korsan yüzünden performans düşmesi yaşayanlar ve en muhtemeli driverleri düzgün kuramayanlar. Ayrıca W10'a göre çok daha stabil olduğunu söylemeliyim.
 
2-3 gün önce 14K'lık sistemimi W11'e yükselttim. Ancak CS:GO'da FPS 400'dan 170'lere kadar düştü.
İmkânı olduğunu sanmıyorum. Bir problem vardır yükseltme esnasında veyahutta önceden yaptığınız bir ayarı yapmadınız. 11.nesil işlemci kullanıyorum, ekran kartım bile yok ama Windows 10-11 arasında oyunlarda hiç fark yok.
 
Hocam eğer driverları güncellemediyseniz ondan kaynaklı olabilir. Mesela ben kendim NTLite ile modifiye ettiğim Windows 11'de tam sürüm Windows 10'a göre 5-6 FPS fazla aldım ve modifiye işiyle pek fazla uğraşmamaıştımda ama Windows 10'dan daha iyi oldu sizde eğer çok istiyorsanız Windows 11'i NTLite vb. programlar ile modifiye ederek daha rahat bir kullanım elde edebilirsiniz.
 
normal degerler degil geri donmenizi oneririm fakat geri donmenize ragmen duzelmeyebilir format atmazsaniz

normal degerler degil geri donmenizi oneririm fakat geri donmenize ragmen duzelmeyebilir format atmazsaniz
 
Windows 11'i ilk sürümünden beri kullanıyorum. Windows 10'dan daha iyi ve performanslı bir işletim sistemi. Özellikle 12. nesil ve üstü işlemciniz varsa Windows 10 kullanmak tamamen mantıksız. Eğer Windows 11 ile ilgili bir sorun yaşıyorsanız, sizden kaynaklıdır.​

Merhaba Ryzen 5 2600, RX550, 16 GB RAM, B450M-H anakart, 256 GB M.2 SSD, 500 GB hard disk var geçmemi önerir misiniz? Ayrıca bilgisayarda birçok oyun var GTA 5, CS, Valorant, LoL, MC... Bunların tamamını yedekleyip gecebilir miyim W11'e? Bu mümkün mü?
 

Geri
Yukarı