iPhone 14 Pro 256 GB vs S23 Ultra 12 GB/512 GB

S23U alınca emin ol dalga geçerler, iphone 12 daha iyi evevev. Sırf dalga geçerler diye 14 pro alırsan yazık olur.

Gönlünde S23 Ultra varsa düşünme al, daha iyi bir cihaz.
 
Merhaba arkadaşlar. 2 aylığına Erasmus için Almanya Berlin'e geldim. Telefon alacağım ama çok kararsızım. Telefon incelemelerine baktığımda kamerasinin iyi olması ve fiyatının daha uygun olma sebebi ile S23 ultraya karar kılmıştım ama Almanya'da iki telefonunda fiyatı aynı. 1290 euro civarı. Türkiye'de ise aralarinda 12-13 bin TL var ve bildiğiniz gibi 14 Pro daha pahalı. Burada S23 Ultra alırsam bir daha iPhone 14 Pro alamayacağım ve çevrenin alayına maruz kalacağım için canım sıkılır diye düşünüyorum. Ama asıl telefon alma sebebim de kamera olduğu için gönlüm S23'ten yana. Siz ne önerirsiniz?

Not: MediaMarkt'tan almayı düşünüyorum ve tax Free %9 galiba. Daha fazla tax Free alabileceğim bir taktik vs varsa paylaşırsanız sevinirim.

İkisi de çok kaliteli cihaz. Kamerada fotoğraf tarafında S23 Ultra videoda 14 Pro daha iyi. Sosyal medya Instagram storiese video atıyorsan 14 Pro daha mantıklı bir seçenek ama video ile işin yoksa S23 Ultra daha mantıklı. Ekran kalitesi olarak 14 Pro, akıcılık olarak S23 Ultra daha iyi. Kamerada beklentine göre tercih yap derim. Önemli not: 14 Pro'daki 120Hz iddia edildiği gibi 1-120Hz çalışmıyor. Bazı uygulamalarda 48-60-80-120 bazılarında 60-80-120 olarak çalışıyor. Cihaz genelde kullanım esnasında 80Hz ağırlıklı çalışırken, bazen 120Hz, ekran kapandığında 60Hz çalışıyor. S23 Ultra 1-120Hz arası çalışıyor. Ekran açıkken sürekli 120Hz çalışırken ekran kapandığında 1Hz'a düşüyor.
 
Son düzenleme:
Bencede tamamen kullanıcının gözünü boyamak için yapılan özellikler. IPhone'lar sade, basit ama çok iyi.
Ben de telefonda basitlikten yanayım. Kullanmayacağım 500 tane özelliğe gerek yok. Samsung telefonların ayarlar kısmına girince 5 saat çıkamıyorum ama iPhone'da sıfırdan ayarları yapmam taş çatlasa 1-2 saat. Gereksiz Google hizmetleri de olmayınca kafa rahat.

Samsung'un kullandığı ayarları Apple'da kullanıyor zaten, ister kullanır ister kullanmazsın. Bahsettiğin gibi bir olay yok, dediklerinden anlam çıkaramadım. Güncelleme konusunda da büyük bir fark yok, 1-2 güncelleme daha fazla veriyor Apple ama Android cihazlarda güncelleme iPhone kadar önemli değil.

iPhone 8 Plus çatır çatır video çekiyor ama S9 çekemiyor yani? İki cihazda günümüzde kullanılan cihazlar ve kamera konusunda ikisi de gayet iyi. Ayrıca S8'in rakibi 8 değil, 7.
1-2 güncelleme daha fazla veriyor demek de ayıptır şimdi. 2017'de çıkan telefonlardan bahsettim ama tabii 2018'de çıkanla da karşılaştırırsak hem S8 hem S9 sadece 2 güncelleme almış. Amiral gemisi diye satılan cihazların bu kadar az destek alması komik değil mi? Şimdilik S20 3 güncelleme almış ama gerisi meçhul. Oysa şu an iPhone 8 Plus son sürüme kadar yükseltilebiliyor. Güncellemelerin Android tarafında o kadar büyük bir olay olmadığı doğru fakat uygulamaların bazı özellikleri çalışmamaya başlıyor, bu da doğru. Ayrıca, S8 kullanan arkadaşım kasıyor ve kamerası çok kötü, sosyal medya uygulamalarına kalitesiz fotoğraflar yüklüyor diye yurt dışı X'i sim kart olmadan sırf fotoğraf çekmek için kullanıyordu. En sonunda iPhone aldı, 2 telefon ile gezmekten kurtuldu.

Bende de iPhone 11 var, günümüzde halen güzel fotoğraflar çekiyor. Ablamda da 2018'de alınma S8 Plus var; o da güzel halen güzel fotoğraflar çekiyor fakat güncelleme almayı sanırım 3 yıl önce bıraktı. Kendisi güncellemeleri pek önemsemediği için pek dert etmiyor ve hala çatır çatır kullnıyor mesela fakat benim için işletim sistemi güncelliliği önemli olduğundan iPhone kullanıyorum. Bunun gibi birçok parametre var aslında. Sadece kamera konusunda bence ikisi de alınabilir ve pişmanlık yaratmaz ama diğer konularda emin değilim.
Tabii, konu sahibi için kamera dışında neler önemli bilmiyoruz. En son karar kendisinin. Yurt dışı iPhone'ları Türkiye'de garantiye veremeyeceğini de göz önünde bulundurması gerek. Bu da oldukça sıkıntılı bir nokta. Ayrıca, güncelliğe önem vermeyen gidip Note 3 bile kullanabilir, onlar için pek bir anlamı yok. Genel olarak Whatsapp ve Instagram açsın, internete girsin yeter noktasına geliyorlar zaten.
 
S23u alınca emin ol dalga geçerler, iPhone 12 daha iyi evevev. Sırf dalga geçerler diye 14 Pro alırsan yazık olur.

Gönlünde S23 Ultra varsa düşünme al, daha iyi bir cihaz.

Tamamen size bağlı bir şey sadece iOS sürümü için bile tercih edilebilir. Fakat S23 serisinde S22 kadar olmasa da ısınma sorunu var. Diğer türlü iki cihazda çok iyi cihazlar.
 
Ayrıca, S8 kullanan arkadaşım kasıyor ve kamerası çok kötü, sosyal medya uygulamalarına kalitesiz fotoğraflar yüklüyor diye yurt dışı X'i sim kart olmadan sırf fotoğraf çekmek için kullanıyordu. En sonunda iPhone aldı, 2 telefon ile gezmekten kurtuldu.
İyi güzel yazmışsın, katılıyorum S8 sorunlu bir cihaz ancak konumuz S8 değil yani.
S8 patates o yüzden S23 Ultra alma 14 pro al demek bence mantıklı değil.

ısınma sorunu var.
Bu işlemci de de ısınma sorunu varsa artık 8gen1 kullananlar ölsün.
 
İyi güzel yazmışsın, katılıyorum S8 sorunlu bir cihaz ancak konumuz S8 değil yani.
S8 patates o yüzden S23 Ultra alma 14 Pro al demek bence mantıklı değil.

Bu işlemci de de ısınma sorunu varsa artık 8gen1 kullananlar ölsün.

Bazı duyumlar aldım ve ısınma ile alakalı konu açanlar gördüm ne kadar doğru tartışılır.
 
Bazı duyumlar aldım ve ısınma ile alakalı konu açanlar gördüm ne kadar doğru tartışılır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
İyi güzel yazmışsın, katılıyorum S8 sorunlu bir cihaz ancak konumuz S8 değil yani.
S8 patates o yüzden S23 Ultra alma 14 pro al demek bence mantıklı değil.
5 yıl sonra konuya dönsek yine S23 Ultra kullanan kalmamış olacak. O yüzden diyorum. Hem 3 yıl sonra yurt içinde de rahatça iPhone'u yüksek fiyata satabilecek. S23 Ultra'yı satabilir mi bilmem.
 

Geri
Yukarı