SUV mu Sedan mı?

svjzib

Centipat
Katılım
9 Kasım 2022
Mesajlar
167
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Asıl sorum yere yakın araçlar mı yerden yüksek araçlar mı? Bu yüzden Coupe'yi de dahil edebilirsiniz bu soruma.
Resimler temsilidir. Bu araçlar üstünden değerlendirmezseniz sevinirim arkadaşlar.

images (1).jpeg


images.jpeg
 
Eğer tek ben gezeceksem yani eşim, çocuğum veya babam ve annemle gezmeyeceksem coupe alırım. Eğer çocuk, anne ve babam, eşim ile gezeceksem markaya göre değişir ama sedan alırım.
 
Ben yere yakın araçları tercih ederim. Aerodinamik olarak çok daha iyiler ki maksimum hız ve yakıt tüketimi konusunda önemli avantaj, SUV'ların ön yüzey alanları çok büyük ve alttaki hava akımı sürtünme yaratıyor. Yere yakın araçlar adı üstünde daha alçaktır ve bu sebeple daha iyi viraj alırlar, dengelidirler. Bunun haricinde alçak araçlarda yer çok fazla değildir. Araç dışardan büyük görünse de yüksek motor, dört çeker sistemi, güvenlik donanımları, koca süspansiyonlar derken kullanılabilir alan çok daha azalıyor. Şehir aracı olarak alınabilecek en kötü araç SUV'dur.
 
İkisi de bizim ülkede saçmalık, sadece gösteriş için alıyor bizim millet bunları, ondan sonra SUV ile kaldırıma çıkıyor aman ne marifet. Bizim ülkede alınacak 3 araba;
  • Hatchback: Sürümü kolay, parçası ucuz ve bakımı kolay, dar yollara uygun ve kolay park edilebiliyor. Tam bir çekirdek aile aracı.
  • Station wagon: Geniş hacimli bagaj, bizim millet gibi arabada yük taşımaya seven veya piknik, plaj vs. aktiviteleri çok olan insanlar için birebir.
  • MPV: Türkiye'de neden olmadığını anlayamadığım sınıf, doğru düzgün kimse kullanmıyor. Hem geniş aileye uygun, hem geniş hacimli araç arayana.

Bizim ülkede ne kullanılıyor, her yıl muayene parası vermek zorunda olduğunuz enişte doblosu.
 

Geri
Yukarı