AMD FX 8-Core Black Edition FX-9590 Sistem

Katılım
11 Aralık 2013
Mesajlar
23
Makaleler
1
Yer
Üsküdar, İstanbul, Turkey
Daha fazla  
Meslek
yazılım geliştirici
Evet arkadaşlar öncelikle bir pc toplama kararı aldım. Fakat kararsız kaldım.
Alacağım parçaların bir tamamı Amerikadan gelecek dolayısıyla bilgisayar toplamak için belli bir bütçe söyleyemiyorum, ama kendimce biraz araştırma yaptım benim düşüncem amd den yana sizlerinde fikirlerini almak istedim.
Yapacağım işlem grafik tasarım birazda objetive c , c#, java gibi işler aynı zamanda 3ds max öğrenmek istiyorum açıkcası bu ihtiyaçlarımı gidericek bir bilgisayara ihtiyacım var.
Şu anda almak istediğim parçaların linkleri bunlar :
MSI Radeon HD 7990 (R7990-6GD5) 6144MB PCIe x16 Gen 3.0 Details
AMD FX 8-Core Black Edition FX-9590 (FD9590FHHKWOF) Details

Anakart da henüz karar vermedim performanslı beni en az iki yıl sorunsuz götürebilecek bir kart arıyorum.
Kasa olarakda linkde bulunan Cooler Master ı düşünüyorum Amazon.com: Cooler Master Cosmos II - Ultra Tower Computer Case with Aluminum and Steel Body (RC-1200-KKN1): Computers & Accessories

Elimde iki adet 4 lük toplamda 8 gb ddr 3 Kingston ram var şimdilik masraf yapmamak için onlarla idare edicem.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
ASUS M5A97 R2.0 anakart. AMD FX 8320 CPU. Cosair Carbide 400R 700W. Ve GTX 770, bütçe yoksa GTX 760 veya R9 270X. Amazon'un ürün yelpazesine göre bakarsınız artık...

- - - Güncellendi - - -

Intel tarafında ise i5 4670, GTX 760, Z87-G43 anakart ve Xigmatek kasa diyebiliriz...
 
Anakart güzel fakat diğer parçalar benim seçtiklerimden daha basit zaten ben amd tarafında olabilecek en iyi parçaları seçtim intel tarafında tavsiye istiyorum. i5 yerine daha çok i7 extreme gibi şeylere ihtiyacım var. Performansı bana çok gelecek bile olsa donanım meraklısıyım gerçekten iyi birşey toplamak istiyorum.
 
Ayrıca o kasa bildiğim kadarıyla günlük kullanıcılara pek hitap etmeyen, daha çok sistem modifiye delisi olup ultimate pcler oluşturmaya çalışan insancıklar için. Gereksiz bir büyüklüğe sahip. Evet mükemmel gözüküyor ama biraz daha uygun bir kasa istiyebilirsiniz diye düşündüm.
Yine de isterseniz şöyle midtower modeli olduğunuda belirtmek isterim.
COOLER MASTER - Cooler Master RC-COS-5000-KWN1 COSMOS SE USB3.0 Pencereli Siyah Mid Tower Kasa (PSU Yok) - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş
 
Derleme programları pek fazla bır sey kullanmaz. Ram'in yuksek olması lazım onun ıcın. Gerçi oda yazdıgın programın buyuklugune baglı. 3d max ögrenceksen amd ıyı secım ama 3dmax sureklı kullancaksan intel 4960x gibi extreme işlemcıler alman lazım. Çunku amd şişme yapabiliyor bazen.
 
Kasayı büyük seçme sebebim ilerde crosfire yapma hayalimden kaynaklanıyor. Birde yer sıkıntım yok büyük olabilir. Parçalar Amerikadan geleceği için fiyatıda uygun hem belki bir gün bende o insancıklardan olabilirim bilgi ve birikimimi arttırdığımda :)
 
İntel işlemciler Türkiyede olduğu gbi Amerikadada pahalı ondan tercih etmedim aslında birde kullanan arkadaşlarımda aman aman bir performans görmediğim için pek içim ısınmadı.

Amcam gemi muhendisi o sağolsun :) Yakında dönüş yapacak parçaların tamamını o getirecek.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı