Türkler İslam'ı kabul etmeseydi ne olurdu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
15 Ekim 2022
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sizce İslam'ı kabul etmeseydik özümüzü kaybetmeseydik tengricilik devam etseydi, nasıl bir harita çizerdik? Şu an Türkler olarak nasıl bir konumdaydık? Fikirlerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha kötü durumda olurduk Osmanlı zamanında bir çok kişi sadece Müslüman olmanın verdiği gazla savaşlarda çok daha fazla performans gösterdi.
 
En azından din adı altında sömürülmezdik.
Avrupanın 15.yy'dan sonrasıda din adı altında bir sürü insanı öldürüp papazların paraları katlamasına birşey demiyorsun ama.

Hristiyan olup reformlara ayak uydursaydık dini sömürü durumu olmazdı yüksek ihtimalle. Gerçi bizimkiler bir yolunu bulurdu yine.
Bak bir tarihe selçuklular olsun osmanlıların yükseliş ve duraklama dahil gene yeni icatlar ve savaş aletleri yapıldı. Ve Osmanlı devletinde bir sürü bilim insanı yazar vardır örnek verecek olursak akşemseddin,ali kuşçu,piri reis (denizci),katip çelebi örnek olarak verilebilir.
 
Son düzenleme:
Belki insanlar İslam'a kanıp oy vermezlerdi. Hayatımız iyi olurdu. Arapların uydurduğu yazdığı dine inanmam. Eğer gerçek olsaydı şu an Erdoğan ve ak koyunların hayatı rahat değil kötü olurdu. Ama suçsuz masum insanların hayatı çok kötü. Bu yaşadıklarımız sınav falan demeyin. Kanmam asla.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı