Windows 11 vs Windows 10

Henüz işletim sistemi kurmadıysan Windows 10 kurabilirsin. Windows 11 kurduysan 10'a dönmene gerek yok, Windows 10'a dönmeye uğraşmaya değecek kadar büyük bir belası yok. Ben de yakın zamanda Windows 10'dan 11'e geçtim. Yaşadığım bazı sorunlar:
  1. Klasörler arası gezinirken çıkan klik sesinin geç ve kısık geliyor.
  2. Windows Güvenliği'nin Cihaz güvenliği sekmesinde bazen Cihazınız gelişmiş donanım güvenliği gereksinimlerini karşılıyor yerine karşılamıyor yazıyor.
  3. Dosya gezgininde sol taraftaki menülerin kılavuz çizgileri karışık duruyor.
  4. Dosya gezginini pencere modundan tam ekran moduna alınca üstteki Kes, Kopyala, Yapıştır gibi komutların olduğu seçenekler menüsü siliniyor.
  5. Bilgisayarım sekmesi altında Masaüstü'nü kaldırılmış. Hızlı başlata eklemişler ki ben orada olmasını istemiyordum.
  6. Windows 10'daki Windows Media Player'in adını Windows Media Player Legacy olarak değiştirmişler ve onun yerine Windows Medya Oynatıcı adında yeni bir medya oynatma programı yapmışlar. Bu programla oynattığım bazı filmlerin sesi çıkmıyor.
  7. Kendi medya oynatıcım (GOM Media Player) takılıp kalıyor, yanıt vermiyor.
  8. Sistem ayarlarında donuyor.
Birinci, ikinci, üçüncü, yedinci ve sekizinci maddedekiler düzeldi dördüncü madde nadiren kendini gösteriyor, beşinci ve altıncı maddelerse devam ediyor.
 
Son düzenleme:
Güncel olmayı seviyorsanız 11'i kullanın. Öte yandan 11, Windows 10'un makyajlı halinden başka bir şey değil.
 
12. nesil veya üstü Intel işlemciniz varsa 11 kurun, başka bir işlemciniz varsa hangisinin görünümünü beğenirseniz onu kullanın. Çok farkları yok birbirlerinden.
 

Geri
Yukarı