TYT için neler yapılabilir?

KOSTOK2

Picopat
Katılım
4 Aralık 2022
Mesajlar
410
Çözümler
3
Herkese merhaba, TYT konularımı bitirdim ama netlerim hala istediğim seviyelerde değil (60-65 net civarı) bunun için soru bankası bitirmem gerekiyor fakat bir yandan AYT'ye de başlamak istiyorum. Ama AYT konuları ne kadar uzun ne kadar zor vs bilmiyorum o yüzden şunu sormak istiyorum. AYT'ye başlayıp arkadan da her dersten 1 tane veya 2 tane soru bankası bitirsem ne kadar mantıklı? Yapabilir miyim? Bir de eğer AYT ile TYT soru bankası bitirme işini birlikte ettirmek istiyorsam günde kaç TYT sorusu çözmeliyim?

Ekran görüntüsü 2023-08-31 111135.jpg


Görsel de de gördüğünüz gibi TYT için bu kadar soru bankası çözmeyi hedefliyorum. Kaç ayda bitirmem gerekiyor. Ve günde kaç soru çözmem gerekiyor?
 
Çok soru bankası çözmekle iş bitseydi. Kırtasiylerde kitap kalmazdı. Çok fazla kitap bitirmekle uğraşmak yerine KİTAP oku çünkü ben 7 paragraf kitabı bitirip Türkçe de 20-25 Net yapanları gördüm.

Ama belli bir soru limitinin altına da düşme 300-500 soru ideal ilerlettikçe 500-600, 600-700 çıkarsın.
 
Çok soru bankası çözmekle iş bitseydi. Kırtasiylerde kitap kalmazdı. Çok fazla kitap bitirmekle uğraşmak yerine kitap oku çünkü ben 7 paragraf kitabı bitirip Türkçe de 20-25 net yapanları gördüm.

Efendim demek ki o 7 paragraf kitabı bitiren arkadaşlarınız nasıl soru çözmesi gerektiğini ve yanlış yaptıkları zaman nasıl çözüldüğünü anlamadan uğraşmadan sadece yapabildiği soruları yapıp bırakmış. Şu anda da istediğim cevabı alamadım zaten orası ayrı mesele ben AYT ile beraber 300-400 soru gider mi diyorum. (Apple kullanıcıları hep böyle zaten :))
 
Gider. Sen soruları çözdükten sonra hocalara yanlışlarını anlattır. Sonra belli bir düzene oturtursan yaparsın. AYT ile 300-400 soru arası gider ama ben 500'e çıkmanı da öneririm.
 
Sürekli deneme çözerek arttırılabilir. Denemelerdeki soru tipleri soru bankalarından biraz farklı oluyor.
Ve ayrıca denemelerdeki soru tiplerini ezberlemeye kalkma. Gör ama ezberleme şu olursa böyle çöz diye düşünme her soruya yeni bir gözle bak. Soru hazılayanların çoğu da bunu bilerek hazırlıyor.
 
Aynı yayından 20 30 tane deneme çözmeyin ayrıca sürekli farklı yayınların karma denemelerinini alın.

Artabilir evet ama sürekli deneme çözerek denemeleri heba etmek istemiyorum. Onun yerine ocak gibi sürekli deneme çözmeye başlayacağım. Şu an denemeler için erken bence.

Yaklaşık100 deneme çözdüm son denemelerim 100 110 arası gidiyordu (AYT çök kötüydü orası ayrı)
 

Geri
Yukarı