Kız tarafının bitmez bilmeyen istekleri

Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
46.074
Makaleler
52
Çözümler
581
Yer
KKTC
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sohbet tarzında konu açmak istedim. Sizin de başınızdan böyle bir olay geçmişse dinlemek isterim. Birbirini seven gençler evlenmek istiyor ve evlenmek için de biliyorsunuz ki ilk etap, kız isteme olayıdır. Erkek tarafı kız istemeye gidince de kız tarafının bitmez bilmeyen istekleri burada başlıyor. Her kız tarafı böyle demiyorum; fakat çoğunluğu böyle. Bitmez bilmeyen istekler sıralıyorlar. Erkek tarafı bitmek bilmeyen isteklerle karşılaşabiliyor. Örneğin düğün şurada olacak, şu kadar altın takılacak, bir de doğu illerinde hâlen devam etmekte olan başlık parası olayı var. Geçtiğimiz zamanda Muş'da başlık parasından dolayı intihar eden iki genç vardı. Aile her ne kadar yalanlasa da doğru olduğunu düşünüyorum, olay muhtemelen medyaya yansıdığı için yalanladılar.


Âdetten geline şu kadar altın takılması gerekiyor deniyor. Altın miktarını sorunca da 100 gram altın isteniyor ve 100 gram altın da ortalama 160-170 bin TL civarında para yapıyor. Paranın bir şekilde bulunduğunu varsayalım, tek masraf bu olmuyor. Düğündür, evidir, eşyasıdır derken dolu dolu masrafı oluyor ve damat tarafı resmen bir borç batağına batıyor. Peki ne için? Gerçekten ne için? Sözde başlık parası istenmiyor; fakat istenen altın miktarı, başlık parası olayını anımsatıyor.

Neyse, hadi bir şekilde evlenilmiş olsun. Evlenildikten sonra da bunların masrafları bir şekilde çıkıyor ve evlenen taraf bir ömür boyu borç ödüyor. Borç batağından resmen çıkamıyor. Borç batağından çıkamamak, çiftler arasında kavgaya, huzursuzluğa ve hatta boşanmaya kadar gidebiliyor. Birbirine olur olmadık laflar edebiliyorlar. Eee, hani bir kere evlenip mutlu oluyordunuz? Mutluluk da böyle biter işte :D Zaten bir kere evleniyoruz diye olur olmadık paralar saçılıyor. Herkes bir kere evleniyor kardeşim, zaten bir kere yapıyoruz diyerek resmen kendilerini avutmaya çalışıyorlar.
 
@Kusuo nafaka olayını unuttum. Nafaka da var dediğiniz gibi. Bir iki gün evli kalıp da ömür boyu nafaka ödeyen var, yok değil. Kalıcı nafaka tamamıyla saçmalık.
Yeri geldiğinde kadın erkek eşit derler sonra erkeği böyle sürüm sürüm süründürürler.Sanki kadının eli ayağı tutmuyor işte çalışmaya.
 
@ZesuN aslında o dediğiniz de doğru; fakat 15-20 sene evli kalıp, anlaşamayıp boşanan çiftler var. Bu kadınların sonradan topluma, işe adapte olması zor olur. Bunlara belli bir miktarda para ödenmesini doğru buluyorum; ancak 1-2 gün evli kalıp ömür boyu nafaka ödenmesi hiç adil değil.
 
@ZesuN aslında o dediğiniz de doğru; fakat 15-20 sene evli kalıp, anlaşamayıp boşanan çiftler var. Bu kadınların sonradan topluma, işe adapte olması zor olur. Bunlara belli bir miktarda para ödenmesini doğru buluyorum; ancak 1-2 gün evli kalıp ömür boyu nafaka ödenmesi hiç adil değil.

Yok hocam, mesajda benim demek istediğim erkek hiç nafaka ödemesin değil de süreli ödesin. Hele ki eğer o ailede çocuk da olup anne de kalıyorsa ödemek zorunda.
 

Geri
Yukarı