GTX 1060 ve i5-6400 sistem toplama

Nereden almalı?

  • Kadıköy'de pasaj pasaj gez

  • İnventus

  • Hepsiburada

  • Oyunbilgisayar

  • Vatan

  • Teknobiyotik

  • Sinerji

  • Ebrar bilgisayar


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Sizce rx 480 sadece freesync özelliği ile 1060'ın önüne geçebilir mi? Freesync her oyunda uygulanır mı ve bir 1060'ta vsync ile bir 480 freesync performansı, ikisi de hızaşırtılmış iken nasıl olur?
FreeSync ile RX480 güzel bir uyum sağlar akıcılığınız bozulmaz, yırtılmalar meydana gelmez, daha güzel görüntü elde edersiniz. Fiyat olarakta erişilebilir bir seviyede. G-Sync monitörler ise 1500 - 2000 TL civarında yüksek bir maliyet söz konusu ama kalite olarak daha iyi. Vsync ise sizin Monitörünüzün HZ oranı ile orantılı bir performans verir. Overclock olarak GTX1060'i 2150 MHZ'ye çıkarttığımı tekrar belirtmek isterim.
 
Merhaba,

Ben internet (bilgi sunum) üzerinden GTX 1060 ekran kartı ve i5-6400 işlemcisi ile bir bilgisayar sistemi kurmayı düşünmekteyim. Site olarak oyunbilgisayar/ebrarbilgisayar/sinerji/teknobiyoktik/hepsiburada/ inventus kullanmayı düşünüyorum. Ama saydıklarımdan belki de sadece inventusa güvenilir diyebiliriz. Ayrıca monitörü ve klavyeyi hepsiburada'dan almayı düşünüyorum.

Anakart için bir servet harcamak istemiyorum, ssd istemiyorum [beklemeye razıyım :')], kasayı küp toplamak istiyorum ama piyasada düzgün bir mini ATX yok. Acaba verebileceğiniz bir tavsiyeniz var mıdır? Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim. :3
Eki Görüntüle 195849
Anakart neden msi? 2 yıl garanti veriyorlar. diğer firmalar 3 yıl garanti veriyorlar ve daha kaliteli parçalar kullanıyorlar.
 
MSİ diğer firmalar kadar kalitelidir. 3 yıllık garanti veren firmalarda seçilebilir.
Anakart neden msi? 2 yıl garanti veriyorlar. diğer firmalar 3 yıl garanti veriyorlar ve daha kaliteli parçalar kullanıyorlar.
Free SYNC oyun performansına etki etmez. Ekrandaki yırtılmaların önüne geçer. Free SYNC donanımsal bir özelliktir, her oyunda kullanabilirsin. Free SYNC destekli monitörlerde oyunlar daha akıcıdır.

Sanırım Freesync bir monitörle rx 480 alacağım. Çünkü uzun vadede Amd driverları güncel kalacak. Onun dışında PSU'yu +80 gold almayı düşünüyorum, faturadan bu farkı (bir bronza karşı) çıkarabilir miyim? Bu arada kafamdaki son sistem (ekran kartına karar kılamadım) şudur:
vedfet.PNG
 
Sanırım Freesync bir monitörle rx 480 alacağım. Çünkü uzun vadede Amd driverları güncel kalacak. Onun dışında PSU'yu +80 gold almayı düşünüyorum, faturadan bu farkı (bir bronza karşı) çıkarabilir miyim? Bu arada kafamdaki son sistem (ekran kartına karar kılamadım) şudur: Eki Görüntüle 200081

SLI yada CF imkanın olmadığı halde PSU'yu abartmışsın. AMD olsun Nvidia olsun güç tüketimini giderek azaltıyorlar. Seçtiğin PSU eski mimari GTX590, 290X gibi PSU düşmanı kartlara lazım artık, öyle kartlarda üretilmiyor. PSU'yu 600W bronze seçip kalan bütçeyi daha kaliteli anakarta yada SSD için ayırabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı