XP de AHCI modu

Arkadaşlar XP işletim sisteminde AHCI modu kullanabiliyormuyuz. Ne tür koşullar gereklidir.

BIOS'tan AHCI açıp, bilgisayarını formatlıyorsun diye biliyorum. Ayrıca Driver'ları var AHCI'nin. Ama XP'de çok tavsiye edilmiyor. Sorun çıkarıyormuş. Sürücüsünü bulup, kurmadığın sürece XP ile uyumlu değildi sanırım.
 
Zaten mesele burda. Floppy'den gösterebilmek için kurulum esnasında floppy yi takıp oku demek gerekiyor. Denemedim ama XP kurulum esnasında F6 ile giriş olan bir bölümden girmek gerekli sanırım. XP kurulum esnasında 3.parti SCSI ya da RAID kurmak isterseniz F6 ya basın dediği anda.
 
Evet, tam o esnada F6'ya basıp Floppy ya da USB belleği takın ve AHCI sürücüsü ile sabit disk kontrolcüsünü sisteme tanıtın. Alternatif olarak nLite ile AHCI sürücüsünü doğrudan XP CD'sine de entegre edebiliyorsunuz. Böylece doğrudan kuruluma başlayabiliyorsunuz.

Ben zamanında AHCI sürücüsü, ses kartı, ekran kartı, Messenger, Java, Winamp, WMP 11, .Net 2.0 gibi gerekli ne var ne yok, CD dolana kadar entegre ederdim...
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı