Astsubay olmak için MSÜ zorunlu mu?

Asteğmen hem yedek subay rütbesidir doğru fakat ayrıca asteğmen alımları olur.

Hocam arkadaşın direkt subay rütbesi olan teğmenle başlamasını istediğini düşündüğümden ziyade muvazzaf olarak ayrıca harp okullarından çıkarak mesleğini icra etmesi mobbing ve maalesef ki askerler kendi arasında sınıf farkı yaptıkları için daha doğru olacaktır. Tabii bu benim şahsi görüşüm hatam varsa affola.
 
MSÜ'den mezun olan bir subay ile, dış alımlardan alınan arasındaki subay arasında yalnızca kıdem farkı olabilir. Onun dışında emir komuta zincirine tabii olunan bu kurumda sen MSÜ mezunusun, sen dış alımdan geldin diye ayırt edeceklerini zannetmiyorum.
Ayırt edilme gibi bir durumu olmasa da harp okullarından çıkan askerler daha donanımlıdır, bu bir gerçek.
Eylülde 19 yaşıma gireceğim.
MSÜ ile olmaya çalış o zaman.
 
En mantıklı seçenek bu. Fakat ben ders çalışacağım tam puan yapacağım diyorsan ayrı ders çalışmak için mezuna kalırsın ama şunuda unutma bu okullarda her şeyi geçtin diyelim sağlık raporunda sorun çıkabilir.

Sonuçlar benim zamanımda sağlık raporu olmayanlar içinde açıklanıyordu yani meseal adam asil olarak kazanmış fakat sağlık raporu olumsuz. Kazandığını görüyor fakat raporu yok diye gidemiyor. Yani sen normal hayatına devam et . MSÜ ye yine başvurursun. JSGA yi da bir araştır.
JSGA için MSÜ şart mıdır?
 
En mantıklı seçenek bu. Fakat ben ders çalışacağım tam puan yapacağım diyorsan ayrı ders çalışmak için mezuna kalırsın ama şunu da unutma bu okullarda her şeyi geçtin diyelim sağlık raporunda sorun çıkabilir.

Sonuçlar benim zamanımda sağlık raporu olmayanlar içinde açıklanıyordu yani meseal adam asil olarak kazanmış fakat sağlık raporu olumsuz. Kazandığını görüyor fakat raporu yok diye gidemiyor. Yani sen normal hayatına devam et. MSÜ'ye yine başvurursun. Jsga yi da bir araştır.

Bana kalırsa illa deniz demiyorsanız jsga gidin jandarma da çok klastır. Zordur ama KHO HHO dhodaki subaydan hiçbir farkı yoktur ve sadece TYT AYT ister. Parkuru da polis parkuruyla aynıdır MSÜ parkuru gibi değildir.

Jsga için MSÜ şart mıdır?

Hayır değildir TYT AYT yeterli.
 
Değil diye biliyorum. Ayrıca MSÜ'nün spor parkurunu çalışmadan geçebilrisin fakat jsga parkur şeklindeyse yani polis parkuruysa çalışmadan yapamazsın.

Yazdım hocam dedikleriniz doğrudur.
 
Hocam jsga puanları biraz daha fazla gibi sanki.

Sayısal için öyle çünkü jsga EA ağırlıklı alıyor. EA 200k ile kapatmış en son yani EA da 200k çok zorlamaz diye düşünüyorum matematiğiniz iyiyse. Ben öyle yapacaktım çünkü.
 
Arkadaşlar peki ön lisans mezunu isek astsubay tutmadığı için uzman olursak astsubaya yükselebiliyor muyuz yoksa rütbemiz sabit mi kalır?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı