AK400 Digital, B450 Tomahawk Max anakartta çalışır mı?

Nokro

Hectopat
Katılım
13 Ekim 2021
Mesajlar
351
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, soğutucu için AK400 modelinin digital versiyonunu beğendim ancak 3 adet bağlantısı varmış. Benim anakartta çalışır mı ekranı bilmiyorum. Anakartım MSI Tomahawk max( B450 TOMAHAWK MAX | Motherboard | MSI Global). Soğutucuda 3 pin giriş var anakartımda 3 pin yok ancak soğutucuda ki 3 pin ince bir çizgi alt ve üstte ARGB var onun içinse önemi yok ekran ve fanı çalıştırabiliyorsam alacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fan normal bağlantı ile, ekran anakart üzerindeki 9 pin USB bağlantısı ile çalışıyor. Sadece ARGB LED'leri çalışmaz, kontrolcü varsa kasada onu da o şekilde kontrol edebilirsiniz.
Kontrolcü var ancak üzerindeki girişler 4pin 3 pin değil. Birde bir şey soracağım 3 pin girişli bir kontrolcü alırsam çalıştırabilir miyim bilgisayarımda 3 pin girişli fanları? Ankartta 3 pin giriş yok çünkü.
 
Kontrolcü var ancak üzerindeki girişler 4pin 3 pin değil. Bir de bir şey soracağım 3 pin girişli bir kontrolcü alırsam çalıştırabilir miyim bilgisayarımda 3 pin girişli fanları? Ankartta 3 pin giriş yok çünkü.

5V 3 pin için bir kontrolcü alırsanız, ARGB olan 3 pinli tüm fanların ve cihazların LED'lerini kumanda veya buton ile kontrol edebilirsiniz.
 
5V 3 pin için bir kontrolcü alırsanız, ARGB olan 3 pinli tüm fanların ve cihazların LED'lerini kumanda veya buton ile kontrol edebilirsiniz.
Bu attığım üründe resimlerinde kontrolcünün de kendi 3 pin girişi var onu takmayınca sadece kumanda üzerinden kontrol edebiliyorum yani fanların ışıkları çalışacak mı takmazsam. Kontrolcüden çıkan 3 pinlik kablo ne işe yarıyor bu durumda?

5V 3 pin için bir kontrolcü alırsanız, ARGB olan 3 pinli tüm fanların ve cihazların LED'lerini kumanda veya buton ile kontrol edebilirsiniz.
Kontrolcünüye sadece molex ile güç verdiğimde yeterli oluyor mu?
 
Son düzenleme:
O fandaki ARGB sizdeki RGB o 3 pin sizdeki kontrolcü 4 pin, uyumlu değil, 3 pin için ARGB kontrolcü gerekiyor.

ARGB kablosu boşta kalır, ekran ve fan çalışır.
ARGB Kontrolcü için sormuştum. ARGB kontrolcü alıp 4 adet ARGB fan alırsam hem fanı hem ışığını çalıştırabilir miyim kontrolcüye fanları bağlayıp kontrolcüyüde sadece güç vererek molexden.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı