Samsung M34 alınır mı?

GPU'ları tamamen aynı. CPU için ikisi de aynı mimariyi kullanıyorlar. D1080'deki A78 çekirdekleri overclock'lu.
Özünde çok da farklı SoC'ler değiller.
Üretim teknolojileri farklı olduğu için D1080 daha verimli. Samsung 5nm işlemcileri verimsizlikle batırdı. (D1080 6nm, TSMC dökümü)
 
Dimensity 1080 Exynos 1280'den daha az güç tüketiyor ancak M34'ün 6000mAh bataryası var; yani hemen hemen aynı pil performansını verirler.
Samsung 5nm işlemcileri verimsizlikle batırdı. (D1080 6nm, TSMC dökümü)
"M34 en azından 6000mAh, daha uzun pil ömrü vardır" diyordum. O zaman Kasım sonuna kadar biraz daha bekleyeceğim.
 
"M34 en azından 6000mAh, daha uzun pil ömrü vardır" diyordum. O zaman Kasım sonuna kadar biraz daha bekleyeceğim.
Hocam kız kardeşim M31 modelini 3 yıldır kullanıyor. Telefonda şuana kadar kasma hiç yaşamamış. Çok fazla ısınmadığınıda söylüyor. M31 böyle ise M34 daha iyi olabilir hocam. Sizi yarı yolda bırakacağını düşünmüyorum.
 
Sizi yarı yolda bırakacağını düşünmüyorum.
Bende öyle düşünüyorum. Ancak 5 yıl kullanmayı planladığım için emin olmaya çalışıyorum.

Şimdiki aldığım Redmi 9C'yi kendim seçmiştim ve epey sorunlu bir model çıktı. Tekrar hata yapamam. :D
 
2020 Kasım ayında Amazon TR'den ilk çıktığında Samsung M51 aldım, Snapdragonlu, 7000 mAh bataryalı. 2 sene ana telefonum olarak kullandım. En ufak bir kasma donma veya başka bir sorun yaşamadım. Geçen sene sonunda iPhone 14 PM aldım, Samsung M51'i de şirket telefonum olarak kullanmaya başladım. Hala çok memnunum, en ufak bir kasma donma yok. Bataryası neredeyse ilk aldığım günkü gibi gidiyor. Aşırı yoğun kullanıyorum navigasyon için falan, kafam aşırı rahat. Performansından da son derece memnunum ama oyun falan oynamıyorum tabii ki.

Yani kendi tecrübeme dayanarak kullanımınıza da bağlı olarak 4 sene götürür. Samsung artık 4 sene güncelleme de veriyor zaten.
 
Yani kendi tecrübeme dayanarak kullanımınıza da bağlı olarak 4 sene götürür. Samsung artık 4 sene güncelleme de veriyor zaten.
M51'i hatırlıyorum, piyasada 7000mAh bir telefon gördüğümde epey şaşırmıştım.

Sanırım A34'ü beklememin pek anlamı yok. M34 alacağım.
 
Telefonlar artık doyum noktasına geldi diye düşünüyorum. Özellikle oyun dışı kullanımda telefon değiştirmenin bir anlamı kalmadı. Sadece güncellemelerin kesilmesi sıkıntı.
 
Güncelleme garantisi var amma ve lakin güncellemenin stabil olması garanti değil yüksek olmayan işlemcilerle 4 yıl 5 yıl öyle kasmadan telefon kullanmak biraz hayal ürünü olacaktır ona göre seçim yapın.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı