JavaScript ile pagination yapmak

Burak C

Hectopat
Katılım
7 Ocak 2019
Mesajlar
48
Merhaba iyi günler herkese.
HTML, CSS ve JavaScript kullanarak bir web sitesi hazırlıyorum ve fetch API ile veri çekip sayfada göstermem lazım ancak bunu sayfalama ile yapmak istiyorum.
Pagination tasarımını yaptım ayrıca API'den çekme işlemini yaptım. API'den çektiğim verileri sayfalama ile dinamik olarak sayfama nasıl yerleştirebilirim? Araştırdım fakat genel olarak bir backend dili ile yapılıyor genelde, bunu JavaScript ile yapmamın bir yolu var mıdır?
 
Biraz karışık anlattım sanırım, yapmak istediğim şey verileri çekip sayfamda bunlardan belirli adet göstermek istiyorum, her sayfada 6 adet veri olması gerekiyor, sayfanın altındaki pagination butonları ile diğer sayfalara geçerek diğer verileri göstermek istiyorum.
 
Aklıma şöyle bir şey geldi ne kadar mantıklı bilmiyorum 1. sayfada örnek olarak ID değeri 10'dan küçük olanları diğer sayfada yine 10'dan küçük olanlar diye gider böyle olabilir ama ne kadar mantıklı biliyorum.
 
Pagination'i backend de yapman gerekiyor aslinda, JS ile ( frontend ) sadece bunu yonetiyorsun. ( 10. sayfayi ver, su filtreyi uygula vs gibi )

Backend desteklemiyorsa sadece datayi frontend'de partition etmis olacaksin ki bir anlami yok.
 
Pagination'i backend de yapman gerekiyor aslinda, JS ile ( frontend ) sadece bunu yonetiyorsun. ( 10. sayfayi ver, su filtreyi uygula vs gibi )

Backend desteklemiyorsa sadece datayi Frontend'de Partition etmis olacaksin ki bir anlami yok.

Aslında backend olmadan yine statik bir işlem oluyor değil mi?
 
Haklısınız fakat binlerce veri veren bir API var ise performans için paginate yapmanın çok ama çok anlamı var. Özellikle mobilde.

Binlerce data varsa ve backend pagination desteklemiyorsa frontendde nasil bir performans kazanimi olacak ki? Cektin zaten hepsini mecburen tek seferde.

Kullaniciya hepsini bir anda gostermeyerek UX'ten kazanim saglarsin belki.

Aslında backend olmadan yine statik bir işlem oluyor değil mi?

Hayir, backend pagination yapamiyorsa kullaniciya tum veriyi zaten cektin, kullaniciyi o kadar sure beklettin; bir anlami kalmadi.

Macin ozetini gostermek istiyorsun ama kullaniciya tum maci yukluyorsun gibi bir sey anlatmaya calisiyorum. Frontend-Backend uyumlu olmali duzgun pagination icin; sadece JS ile olmaz.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı