Çözüldü Windows 10 format atarken hangi diskler biçimlendirilmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

founderkral

Picopat
Katılım
5 Ağustos 2023
Mesajlar
788
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Bugün arkadaşımın bilgisayarına Windows 10 format atıyoruz. Disk seçme bölümünde 4 disk var ve 930.9 GB olan diski biçimlendirdik çünkü Windows 10 u o fiske kuracağız. Size sorum şu: Bu disklerden hangilerini biçimlendirmeliyiz? O 100 MB olan diskleri biçimlendirsek problem olur mu? Şimdiden teşekkürler.
1. Disk: 100 MB toplam 69 MB boş tür sistem
2. Disk: 16 MB toplam 16 MB boş tür msr(ayrılmı)
3. Disk: 930.9 GB toplam 930.9 boş tür birincil( biçimlendirdik)
4. Disk: 523 MB toplam 84 MB boş tür kurtarma

SSD Samsung 980
 
Çözüm
Evet. Hepsi sürücü 0 bölüm X şeklinde.

Tamam. Dediğim gibi önemli veri yoksa o biçimlendirdiğin ana sürücü dahil hepsini sil diyeceksin. Disk bölünmüş şeklinden kurtulacak tek disk haline dönecek. Göreceksin zaten 1 tane disk olduğunu. Sonra ileri diyeceksin kendisi biçimlendirecek kuracak.
Merhaba. Bugün arkadaşımın bilgisayarına Windows 10 format atıyoruz. Disk seçme bölümünde 4 disk var ve 930.9 GB olan diski biçimlendirdik çünkü Windows 10'u o fiske kuracağız. Size sorum şu: Bu disklerden hangilerini biçimlendirmeliyiz? O 100 MB olan diskleri biçimlendirsek problem olur mu? Şimdiden teşekkürler.

İçinde önemli veri yoksa disklerin hepsini tamamen silin. Tek part olacak disk sonra ileri deyin.
 
Tamam işte içinde önemli verisi yoksa arkadaşının o kurtarma bölümünü vs hepsini silin. Sonra disk tek part olacak kendisi tekrar kurtarma bölümlerini oluşturacak sıfırdan.
Hocam deneyeceğiz inşallah doğrudur yorumun için teşekkürler.

Tamam işte içinde önemli verisi yoksa arkadaşının o kurtarma bölümünü vs hepsini silin. Sonra disk tek part olacak kendisi tekrar kurtarma bölümlerini oluşturacak sıfırdan.
Hepsini silelim sonra biçimlendirelim mı?
 

Geri
Yukarı