Dark N10 vs Aerocool BattleHawk

Ağırlıkla kalitenin alakası yoktur, sac kalınlığının ağırlıkla alakası vardır ama kalın olan her çelik iyidir diyemeyiz, bir kasa diğerinden daha hafifse ve benzer kasalarsa bu ne demektir ? Demektir ki birisi sacı daha kalın koymuş veya diğeri materyali daha doğru kullanmış ve ağırlığı boş yere arttırmamış.
 
Ağırlıkla alakası var, sen türkiyede çok hafif olupta kırılmayan birşey gördünmü. Çelik malzemesi ikisininde dark n10 0.7mm olurken battlehawk 0.5 ve battle hawk sıkışık dark n10 un ise geniş bir yapısı var.
Kasanın ağırlığı genel olarak tasarımından kaynaklanıyor. Mesela bazı kasaların tasarımında plastik kullanılır, bu yüzden hafif olur. Örnek: benim mATX Corsair Spec-Alpha kasam =5.6 kg, Apex DM-318 mATX kasa ise =9.7kg. Eğer bu kasayı Corsair ile kıyaslıyorsan büyük bir yanlış yapıyorsun. Yani bu kasa ağır daha kaliteli ya da bu kasa hafif kalitesiz diye bir şey yoktur.
 
Çok sağlam istiyor bağzıları titanyum al yerden yere vur kasanın işlevi sabit durmaktır :) Dark N10 benzeri everest kasa var öyle bir büyükki vatanda gördüğümde tiksindim. İç boyutları aynı onun üst tarafı baya kalın. Yeni doğan görünümlü şahin gibi oldular bu kasalar.
 
Kardeşim Aerocool Battle Hawk'ı tercih et. Eğer Sinerji'den alırsan 5 adet fanla birlikte geliyor. Ama Dark N10'da o kadar kötü bir kasa değil. Fiyatına göre iyidir.
 
Kardeşim Aerocool Battle Hawk'ı tercih et. Eğer Sinerji'den alırsan 5 adet fanla birlikte geliyor. Ama Dark N10'da o kadar kötü bir kasa değil. Fiyatına göre iyidir.
Dostum zaten toplayacağım sistemin 5 adet fana ihtiyacı yok. Aercool tasarımı çok hoş geldi. MSİ anakart ekran kartı toplayacağım için daha şık duracağını tahmin ediyorum..
 
Böyle diyim bende aldım hava akışında sıkıntı yaşanması imkansız kasa battlehawktan hava sirkilasyonu önde dark n10'un. Malzeme kalitesi gayet iyi açtım elledim baktım usb kauçuk koruyucular hoş paslanmanın önüne geçebilir. Fan kontrolcü güzel birşey zaten hele benim gibilere antalyada oturuyorum geçen yaz laptop'umun anakart yandı. :) Sana kalmış hangisini sevdiysen artık görüntü olarak.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı