Ekran kartı çok ısınıyor

JACK_HUNTER

Picopat
Katılım
6 Şubat 2024
Mesajlar
95
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartının üstündeki bir VRAM parçası çok ısınıyor. Fotoğrafta belirttiğim yer sıcaklık değerlerine baktım kendim kontrol ettim dokundum ekran kartı normalde sıcak değil hatta GPU'nun tam altına dokunuyorum sıcak değil ama VRAM parçasının altı inanılmaz sıcak. Termal ped ile halledebilir miyim?
Not: Rica ediyorum artık yok ellle kontrol edilmez falan yazmayın biliyorum elle kontrol edilmediğini burada mesele ekran kartındaki GPU ısınmıyor ama VRAM çok ısınıyor hatta diğer VRAM'ler de ısınmıyor sadece bir tanesi çok ısınıyor mesele bu.

Termal ped ile çözülür mü?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20240219_120336.jpg
    IMG_20240219_120336.jpg
    112,6 KB · Görüntüleme: 73
  • IMG_20240219_180925.jpg
    IMG_20240219_180925.jpg
    190,6 KB · Görüntüleme: 70
Elinizle dokunduğunuzda size çok sıcak gelmesi normal. Lütfen program aracılığıyla kontrol eder misiniz? Bakın mesela atıyorum 80 derece olsun, siz elinizle dokunduğunuzda aşırı fazla gelir ama normalde tehlikeli bir durum yoktur. O yüzden n'olur elimde dokundum sıcak demeyin.

@Zeathrone Aynen bilgisayarcıya götürsün, senin ekran kartı bozulmuş kardeşim yenisini takalım desinler ve güzelce bi' dolandırsınlar. Sırf mesajın beğenilmedi diye inadına aynı ifadeyi kullanmayı bırak!
 
Elinizde dokunduğunuzda size çok sıcak gelmesi normal. Lütfen program aracılığıyla kontrol eder misiniz? Bakın mesela atıyorum 80 derece olsun, siz elinizle dokunduğunuzda aşırı fazla gelir ama normalde tehlikeli bir durum yoktur. O yüzden n'olur elimde dokundum sıcak demeyin.

Hocam kontrol ettim programla değerler normal fakat o parçanın ki diğer parçalara göre fazla neden onu merak ediyorum hepsi bu.

@Zeathrone Reis neye dayanarak söylüyorsun insan Bi sıcaklık falan ister😅
 
Elinde fazladan fan varsa ekran kartının ısınan kısmına doğru mantajlamaya çalış.
Nasıl yapacaaz abim onu be

Tamam, değerler normalse sorun yoktur o zaman. Elinizle ölçmeniz bir şey ifade etmiyor. Diğerlerine göre daha çok ısınması normal çünkü doğrudan temas eden bir soğutma yok. Bu kadar takmanıza gerek yok. Yanmaz.

Hocam bir şey soracağım tamamen zevki ısıdan yanmayacağını veya zarar gelmeyeceğini anladım peki o parçanın üstüne termal pad kullanabilir miyim?
 

Geri
Yukarı