İnceleme iPhone 12 Mini

Arkadaşlar 2021 Ekim ayından beri iPhone 12 Mini kullanıyorum 8.149 TL fiyatına almıştım. 2 yıl 5 aydır kullanıyorum o zamanın döviz kuru ile 950 dolara falan aldım.
Öncelikle ilk günkü gibi performansı var performans konusunda sıfır sıkıntı. Ama en önemli mevzusu pil pil sağlığım %80 şu an şarjım %18 3 saat 8 dakika ekran sürem var 3 saat 30 dakika falan çıkarır tek Instagram Clash of Clans falan takıldım. Böyle aslında normal kullanıyorsanız sıkıntı hiç yok. Ama dışarıya git gel yaptığımda ekran parlaklığını arttırma gerekiyor eve çok kullanın ya da çok az kullanın yüzde 25 altında şarjla geliyorum.

Tavsiye eder miyim almayı eğer günümüz telefonlarının büyüklüğü hoşunuza gitmiyorsa ve 5G destekli performans konusunda canavar olan zaten en baba oyun PUBG mobilde onu da en üst ayarlarda hala kasmadan oynuyorum.
Pil konusunda aşırı ağır oyunlar oynamıyorsanız eğer sıfır yüzde 100 pil sağlıklı 4 saat 30 dakika üzeri günlük götürür.
1-2 yıl sonra telefonun pilini orijinal olarak değiştirip bir 3-4 yıl daha kullanmayı düşünüyorum iPhone gerçekten uzun süre götüren performans telefonudur.

Almayı düşünen varsa sıfırı Amazon'da Amazon tarafından 26.000 TL'ye satılıyor. (2 ay önce en ucuzu 36.000di)


Yenilenmiş olanlarını da 18.500 TL'ye bulabiliyorsunuz tabii yenilenmişler nasıldır bilmem.
 
POCO F5 Pro

Xiaomi 13T

Bu ikisi Xiaomi olsa da aşırı kaliteli telefonlar tamamen fiyat performans canavarları.

Şarjları taş gibi gidiyor, kameraları efsane, işlemcileri harika... Hiçbir eksi yönleri yok.

Sana tavsiyem S23 veya 13T arasından seçim yapardım senin yerinde olsam.

S23'te çok çekici tabii ki ama Xiaomi hep fiyat performans ürünler yapıyor.

f5 pro oyun telefonu yalnız onun diğer özelliklerini araştırmam lazım.
s23'ün 6.1 inç olması ve tasarım olarak daha çok hoşuma gitmesinden dolayı bunda karar kıldım. Umarım fiyatlar bu seviyelerde kalır ve ben de alırım. Değerli yorumunuz için de teşekkür ederim.
 
27 28k bütçem var ve oyun oynarken iyi performans göstermesi, çektiği fotoğrafların tatmin etmesi ve günü rahatlıkla çıkarması bir bana yeter. Bu bahsettiklerim doğrultusunda S23 bana mantıklı geliyor ve N11'de 27.5k gibi bir fiyatı var. Mart ayının ortalarına doğru da alacağımı belirtmek istiyorum. Sizin önereceğiniz başka bir telefon olursa da seve seve önerilere açığım.

Bence IPhone'dan şaşma iPhone 12 al
 
Döneminin bende hayranlık bırakan telefonuydu. 12 Pro, 12 Pro Max varken bir ara geçsem mi diye düşünmedim değil ki o dönem 8K fiyatı vardı düz 11 ile de aynıydı. Mini serilerinin en güzel yanı bence ele alındığında iPhone 5/5S hissi oluşturması. Şu anda arkadaşların da dediği gibi eylül ayında 4. senesine girecek bir cihaz o yüzden de artık iPhone şart değilse ne 12 ne de 12 mini tercih edilmemeli.
 
Ortada inceleme göremiyorum. Bir telefonda bakılan önemli özelliklerden ikisi hakkında bilgi yok, bunlar ekran ve kamera. Bu ikisi hakkinda bilgi olmadan inceleme de olmaz ki. Şimdi geleyim performans ve pil hakkındaki yorumlarınıza, performansta ayrıntı vermemişsiniz zaten. iPhone 12 serisinde bulunan A14'ün GPU'su güçlü zaten, PUBG Mobile'i de çalıştırabilecek güce sahip fakat küçük bir telefon oldugu icin sıcaklığı daha çabuk yükseliyor ve bu da kimi zaman thottlea sebep oluyor. Şimdi gelelim Genshin İmpact testine. Genshin Impact, PUBG Mobile'den çok daha ağır bir oyun. iPhone 12 mini küçük olmasıyla çabuk ısınıyor ve throttle yiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Screenshot_20240226_195746_YouTube.png

Pil hakkındaki değelendirmeleriniz de pek doğru sayılmaz, 3:30 saat çok düşük bir süre. Pil sağlığınız %80, bunun %100 oldugunu düşünürsek 4:30 saat gibi bir süre verecek. Bu da oldukça düşük. Ha telefon zaten küçük, pilinin de büyük olmasını bekleyemeyiz elbet.

Amazon'da satılan mini model değil, normal 12. Mini modeller sıfırda hala inanılmaz pahalı, ikinci el tarafında da 20K'ya yakın bir fiyatta. 20K'ya seçenek çok. iOS kullanan bir cihazın güncel olması her zaman iyidir, neredeyse 4 yıllık ve pili kötü bir telefona o paraları vermek için tek sebebiniz aşırı küçük telefon kullanmak istemek olur. Küçük telefon isteyen o fiyatlara S22 de bakar.
27 28k bütçem var ve oyun oynarken iyi performans göstermesi, çektiği fotoğrafların tatmin etmesi ve günü rahatlıkla çıkarması bir bana yeter. Bu bahsettiklerim doğrultusunda s23 bana mantıklı geliyor ve n11'de 27.5k gibi bi fiyatı var. Mart ayının ortalarına doğru da alacağımı belirtmek istiyorum. Sizin önereceğiniz başka bir telefon olursa da seve seve önerilere açığım.
S23'den şaşmayın.
 
iPhone asla tavsiye edilmemeli. Sırf iOS diye para veriyorsunuz çünkü.

Aynı fiyata yani 25 K'ya 120 Hz, bataryası 1 günü çıkaran, işlemci olarak önde olan S23 FE önerebilirsiniz.
iPhone kullanmayınca/kullanamayınca/alamayınca iPhone'a sallayan tayfa...
 
iPhone kullanmayınca/kullanamayınca/alamayınca IPhone'a sallayan tayfa...

Ustam iPhone kullandım bilmeden neden marka fanboyluğu yapayım? Sadece fiyatları fazla olduğu için iPhone yerine rakibi Samsung'un cihazlarını almanızı öneriyorum çünkü daha iyiler. Mesela 25k bütçen var gidip sıfır iPhone 11 alabilirsin. 60 Hz, leş batarya, ortalama işlemci ile idare eder güzel telefondur.

Aynı bütçeye gidip S23FE alabilirsin. Güncel, taş gibi, efsane kamera, efsane işlemci, 1 günü çıkaran bataryaya sahip olabilirsin.

Bana gelip Android kullandıkça eskiyor vs deme o eski modellerdeydi yeni modellerde öyle bir problem yok.

iPhone markasına laf etmiyorum bende isterim iPhone telefonum olsun. Ama kısıtlı bütçe ile illahi iPhone almak yerine Samsung tarafından tercih yaparak daha iyi telefonlara sahip olabilirsiniz.
 
Ustam iPhone kullandım bilmeden neden marka fanboyluğu yapayım? Sadece fiyatları fazla olduğu için iPhone yerine rakibi Samsung'un cihazlarını almanızı öneriyorum çünkü daha iyiler. Mesela 25k bütçen var gidip sıfır iPhone 11 alabilirsin. 60 Hz, leş batarya, ortalama işlemci ile idare eder güzel telefondur.

Aynı bütçeye gidip S23FE alabilirsin. Güncel, taş gibi, efsane kamera, efsane işlemci, 1 günü çıkaran bataryaya sahip olabilirsin.

Bana gelip Android kullandıkça eskiyor vs deme o eski modellerdeydi yeni modellerde öyle bir problem yok.

iPhone markasına laf etmiyorum bende isterim iPhone telefonum olsun. Ama kısıtlı bütçe ile illahi iPhone almak yerine Samsung tarafından tercih yaparak daha iyi telefonlara sahip olabilirsiniz.
iPhone pahalı değil, Samsung ucuz :D Keza Samsung cihazlarını vergisiz satabiliyor.

iPhone kamerasındaki dinamik aralık, kameralar arası geçiş, stabilizasyonda çok iyi OIS ve EIS desteği ile bana göre her hangi bir Android ile kıyaslanmamalı.

"Android Kullandıkça Eskiyor"... Gerekli parayı verdikten sonra gerisi boş :) bir tane Mi 6 bulun bana kasan :D Snapdragon 835 ile halen taş gibi cihaz.
 
iPhone pahalı değil, Samsung ucuz :D keza Samsung cihazlarını vergisiz satabiliyor.

iPhone kamerasındaki dinamik aralık, kameralar arası geçiş, stabilizasyonda çok iyi OIS ve eıs desteği ile bana göre herhangi bir Android ile kıyaslanmamalı.

"Android kullandıkça eskiyor"... Gerekli parayı verdikten sonra gerisi boş :) bir tane mi 6 bulun bana kasan :D Snapdragon 835 ile halen taş gibi cihaz.

Hayır iPhone pahalı.

Yurt dışındaki adam S20 mi alayım iPhone 11 mi diye düşünürken Türkiye'de iPhone 11 mi alsam yoksa S22 mi diye düşünüyorsun. iPhone fiyatları vergilerle fırlıyor Samsung normal fiyatlarda.

Ben iPhone alınmaz diyorum Xiaomi tarafına lafım yok adamlar fiyat performans harika cihazlar üretiyor. Arayüzü düzgün olsa, premium hissiyatı verse bende Xiaomi kullanırım. Şu anda S21FE kullanıyorum ileride S23 veya S23 Ultra geçerim muhtemelen.
 
Hayır iPhone pahalı.

iPhone fiyatları vergilerle fırlıyor Samsung normal fiyatlarda.
Değil işte... Samsung'da vergi HİÇ yok. Kore-Türkiye Serbest Ticaret Antlaşması sayesinde Samsung vergisiz satış yaparken iPhone cihazlarda normal vergi var.
 

Geri
Yukarı