Lossless Scaling nedir?

Düşük çözünürlüğü yükselterek daha az performans ile daha yüksek FPS almanızı sağlıyor.

Ayrıca programda modlar var FSR gibi kullanabiliyorsun ince ayar yaparak FPS artırabilirsin ama bence gereksiz.
Eki Görüntüle 2247827

FPS'i çok arttırır mı? 3050 Ti ekran kartım var. Ne gibi bir yükseltme yapar. Yani Jedi Survivor'u falan yani optimizasyon sorunlu oyunlarda çektiğimiz sorunların sonu mu?

Çözünürlüğü düşürerek daha fazla FPS almamızı sağlıyor fakat bunu yaparken grafikten ödün vermiyor. Öneririm 2 gün önce aldım mis gibi uygulama RDR2 de 50 FPS'ten 110 FPS'e çıkardı Dying Light 2 60 FPS'ten 144 FPS almayan bana göre çok şey kaçırır.

Ciddi misin? Elim kartıma gidiyor.
 
Bir sürü konu açıldı forumda deneyimlerini paylaşan arkadaşlar var buna rağmen işe yaramıyor diyenler ya denememiş ya da ayarları doğru yapamamış o yüzden uygulamayı kötülüyorlar. Alıp denemekten zarar gelmez 100 TL sadece.
 
Hayır 60 Hz ile 60 FPS'ten fazlasını almak oyunu çok daha akıcı hale getirir.

45 FPS'i 60 yapmıyor 2 ve 3 katına çıkarabiliyor dostum.

Bir bilgim yok.

Minimum 30-45 FPS alman gerekiyor 45'i 90-150 yapmasi degil onemli olan monitorun 75 veya 60 Hz olduktan sonra farki yok ekran kartinin kendi gucu ile oynayin cok daha iyi goruntuyu bozmaya gerek yok.
 
Denediğim oyunlar Hogwarts Legacy Ultra ayarlar 1080p DLSS kalite RTX Açık 60 FPS'den 120. Ets 2 Ultra ayarlarda 3x de 144 FPS biraz laglı 2x en stabil olanı. Bu program belli bir limitte takılı kalmış daha fazla FPS alamayanlar için ideal. DLSS olmayan ve yüksek sistem isteyen oyunlarda bile fayda sağlıyor. Önerilen işletim sistemi Wİndows 11 ayrıca online oyunlarda denemeyin.

Sistemim: i5-14500hx, RTX 4060, 32 GB 5600 MHZ RAM.
 
Valla bende FPS düşürdü neden bilmiyorum. Zaten yüksekti FPS 80 civarıydı 100 küsüre çıkar belki diye denemek istedim birkaç oyunda denedim. Sonuç FPS düşüşü oldu. Belki ayarları yanlış yapmışımdır bilmiyorum. İdeal ayarlar nelerdir bilgisi olan varsa sevinirim.

Denediğim oyunlar Hogwarts Legacy Ultra ayarlar 1080p DLSS kalite RTX Açık 60 FPS'den 120. Ets 2 Ultra ayarlarda 3x de 144 FPS biraz laglı 2x en stabil olanı. Bu program belli bir limitte takılı kalmış daha fazla FPS alamayanlar için ideal. DLSS olmayan ve yüksek sistem isteyen oyunlarda bile fayda sağlıyor. Önerilen işletim sistemi Wİndows 11 ayrıca online oyunlarda denemeyin.

Sistemim: i5-14500hx, RTX 4060, 32 GB 5600 MHZ RAM.
Ayarlarınız nedir hocam? Ekran görüntüsü vesaire atma şansınız var mı?
 
Skyrim 700 modla denedim, 25-30 fps alırken 110 lara kadar çıkardı. UI da titreme sorunu vardı onun dışında muazzam bir uygulama. Hiç 30 gibi hissettirmiyor, 60fps gibi hissettiriyordu oynarken.
 
Skyrim 700 modla denedim, 25-30 FPS alırken 110'lara kadar çıkardı. UI da titreme sorunu vardı onun dışında muazzam bir uygulama. Hiç 30 gibi hissettirmiyor, 60FPS gibi hissettiriyordu oynarken.

Sanirim bir tek bende olmamis islemcim ile alakali oldugunu dusunuyorum islemcim ekran kartima gore cok dusuk kaldigi icin muhtemelen ise yaramiyor bende.
 
@KunRois
Ekran görüntüsü 2024-07-10 152807.png
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı