Ams Lite için filament önerisi

DirectX9

Hectopat
Katılım
7 Aralık 2020
Mesajlar
1.670
Makaleler
1
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ams Lite'a her filament uymuyormuş sanırım, hangi filamentleri Ams Lite ile kullanabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Karton makaralı filamentler direkt giriyor hub kismina (Nanelab ve Elegoo var bende). Microzey ve Robo90 da kullaniyorum onlarin makarasindaki bosluk birazcik dar, sertce ittirince Microzey tam oturuyor, Robo90 oturmuyor. Ayriyeten Uzy de birazcik ittirince tam oturuyor.
 
Karton makaralı filamentler direkt giriyor hub kismina (nanelab ve ELEGOO var bende). Microzey ve robo90 da kullanıyorum onlarin makarasindaki bosluk birazcik dar, sertce ittirince microzey tam oturuyor, robo90 oturmuyor. Ayrıyeten uzy de birazcik ittirince tam oturuyor.

Dar olanlar dönerken sorun oluşturmuyor mu, bir de tam oturmaması baskıyı etkiliyor mu? Teşekkürler bu arada mesajınız için.
 
Dar olanlar dönerken sorun oluşturmuyor mu, bir de tam oturmaması baskıyı etkiliyor mu? Teşekkürler bu arada mesajınız için.
Ya soyle, onu anlamaniz lazim yazarak pek anlatilmiyor ancak su sekilde ornek vereyim:

3 kademeli oturtma sekli dusunun, filamenti koyup biraz ittirdiniz oturmustur deyip biraktiniz, bir sure sonra yerinden cikiyor komple rulo. Ondan sonra iyice ittirince tam dibine kadar giriyor, karton ve Microzey filamentler icin bu sekilde oldu. Robo90 icin 2. kademeden de daha fazla ittirmeniz gerekiyor ama girmiyor, ben asiri zorlamadim acikcasi, Microzey filamenti oturtmak icin daha az guc harcadim oyle diyeyim. Ayrica soyle bir urun bastim, hub etrafindaki son katmani kapatip daha rahatlatiyor biraz:

 
Ya soyle, onu anlamaniz lazim yazarak pek anlatilmiyor ancak su sekilde ornek vereyim:

3 kademeli oturtma sekli dusunun, filamenti koyup biraz ittirdiniz oturmustur deyip biraktiniz, bir sure sonra yerinden cikiyor komple rulo. Ondan sonra iyice ittirince tam dibine kadar giriyor, karton ve microzey filamentler icin bu sekilde oldu. Robo90 icin 2. kademeden de daha fazla ittirmeniz gerekiyor ama girmiyor, ben aşırı zorlamadim açıkçası, microzey filamenti oturtmak icin daha az guc harcadim oyle diyeyim. Ayrica soyle bir ürün bastim, hub etrafindaki son katmani kapatip daha rahatlatiyor biraz:


Çok sağ olun hocam, bu arada ams Lite ile destek filamenti kullanabilir miyiz?
 
Çok sağ olun hocam, bu arada ams Lite ile destek filamenti kullanabilir miyiz?
Rica ederim, Porima kendi sitesinde direkt uyari yazmis Lite icin. Denemek gerekir herhalde, bilmiyorum.
 
Rica ederim, porima kendi sitesinde direkt uyari yazmis Lite icin. Denemek gerekir herhalde, bilmiyorum.

Lite için olduğuna emin miyiz, bambulab ams ile çalışmaz diyor. Ams derken model olarak siyah Ams'yi mi kastettiler acaba yoksa direkt bambulab üretimi ams ile çalışmaz gibisinden mi?

Aralığın son haftası stoklar yenilenecekmiş dün A1 combo siparişimi verdim. Çok heyecanlıyım bir de sıfır aldım ya. Yanında 3 kilo filament hediye etmeleri de cabası :)
 
@DirectX9 hayirli olsun gule gule kullanin. Ben direkt ams uyumsuz olarak anladim, o siyah olanla Lite olanin mekaniksel olarak pek bir farki yok gibi. Sorun olacagini sanmiyorum ancak tup icinde kirilabilir belki o yuzden yazmislardir.

Sağ olun hocam, bir de farklı çeşit filamentleri ams ile aynı model üzerinde kullanabilir miyiz? Mesela PETG ve PLA gibi.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı